Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

19. 10. 2011

Tufne

nova modna tačka na I

Sml.rs je već u najavi jesenje sezone pisao o trendu tufni koji se upisao velikim slovima u zlatnih 5 jesenjih tendencija. Već neko vreme, obećavam da ću napisati savet o tome, kako da na najbolji način primenite trend i kako da u svetlu novog pokreta reinvencije iz njega izvučete svoju kreativnost i u "izdanju" uradi sam izvedete neki ultimativno moderan komad.

Dakle ovaj dezen koji se, gle čuda, modno osvestio i “zapatio” davnih 80-tih godina XIX veka u Engleskoj, nalazio je svoju primenu kroz sve ove godine, nekada više, nekada manje, ali vrlo kontinuirano. U onim sezonama kada smo ga viđali na haljinama godpodje Hadžijanković, koja je bila najlepša devojka na oficirskom balu 1938.godine, nekako smo znali da to baš i nije po poslednjoj modi, dok onih sezona kada bi se pojavile naprimer u pop art maniru, trčali smo da imamo iste.

Tako dođe i ova sezona, koja kao da je zakasnela erupcija konfeta na nekom dogadjaju promotivno, svadbenog tipa. Odjednom su tufne svuda oko nas. Pogotovo na sajtovima, novinama, savetima, modnim “observacijama” i slično. Deo istine leži i u tome, da je moda kao neka vrsta mantre – sve što ide vraća se! I eto i tufni, otišle i vratile se, a mi iz mode spremni dočekasmo i ovaj napad.

Moram da napomenem da tufne kao dezen mogu apsolutno lako da sliznu u nekoliko pravaca:

Granny – ili srpski rečeno – babski. Što jeste jedan od trendova koji se prepoznaje u nekim modnim potpisima ove sezone. Ali  budemo li se vodili onom reklamom koja kaže "Još komadić i tamo ste” sve to pretvorimo u kontekst "Još tufnica i baba ste!” onda svakako ne treba ići baš tim pravcem.

Ostanemo li dosledni nekim sloganima, ostaje nam i onaj “kocka do kocke, kockica” koji se u ovom trendu lako pretvori u " tufna do tufne tufnica”. S obzirom na to da ih ima u izobilju lako je da postanete “putujući” predstavnik dezena na tufne te i od toga bežite!

Cirkus – i to u smislu da tufne ponekad mogu biti i smešne! I nimalo ženstvene ukoliko inspiraciju nađete u omiljenom Vam klovnu iz vremena kada ste kao mlađi, ili nešto stariji posećivali cirkus.

E, sad, da biste sve to izbegli, mantrajte u pravcu da i tufne mogu biti seksi, zavodljive ili romantične. Neka istraživanjima koje sam imao prilike da pročitam kažu da muškarci pronalaze da su tufne jako seksi...

Preporučujemo

foto

15. 08. 18

Virgil Abloh u saradnji sa Nike-om i Serenom Williams

Šampionka tenisa će ove godine nositi Ablohove kreacije na US Open turniru koji počinje 27. avgusta i predstaviti novu liniju po prvi put.

foto

10. 07. 18

Čarobna revija Dolce & Gabbana

Ovakvu reviju još niste videli!

Search