Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

09. 01. 2012

Sumanuti pokloni u 2011.

DEO 1

Tokom praznične groznice kupovine poklona pojedini su otišli "dalje" od racionalnog, u najmanju ruku. Neke od primera kako je to izgledalo SML redakcija podeliće sa vama:

CIPELE ROGER VIVIER - kupljene na aukciji od strane same kompanije RV ( u posedu Diego Della Vale), dostigle su rekordnu cifru od 19.750 EUR-a. Ovaj izuzetni komad rađen je za Iransku Caricu 1962.godine i ukrašen je srebrom i topazima. Odluka kompanije je da ove "istorijske" modele nikako ne prepusti drugima i sebi pokloni deo nasleđa kompanije koja je poznata po tome da je obuvala najznačajnije ličnosti savremnog sveta, bila je ponukana aukcijom koja je iznela na nadmetanje neke od najlepših modela Roger Vivier. Zanimljivo je naime i to, da je engleska kraljica Elizebeta II na svom krunisanju nosila par cipela sa ovim potpisom. Dakle, da budemo iskreni, ovaj poklon bio je nekako strateški a ne ishitren, s obzirom na politiku kuće. Ipak, u aukciji su učestvovali i oni koji su par želeli za sebe i bili spremni da daju i preko 15 hiljada Eur-a za isti.

NEŠTO ZA KUĆU - Najnovija kolekcija za Proleće/Leto 2012. jednog od najprestižnijih svetskih brendova Hermés pored odevnih komada oplemenjena je i detaljima za kuću. Ono što je mnogima zapalo za oko, a izuzetno malom broju i za "džep", je set za šah by Hermes. Ova stara persijska igra u najnovijem ruhu izrađena je ručno od najplemenitijeg drveta palisandera i brazilskog mahagonija komad po komad. Baza za igru je od kože Clemence koju ova kuća koristi i za izradu svoje visoko cenovne galanterije. Čak i oni koji ne igraju šah poželili su ovaj prestižni dar, ipak cena je ostala na upit! Možete samo predpostaviti u kojim se okvirima krećemo. Šah-mat!

SPORTSKI DUH - ako ste ljubitelj showboard-a do mere da zaslužujete zlatnu medalju onda Vam nikako neće neopaženo proći i cipele od zlata namenski rađene za ovaj omiljeni zimski sport. Verzija koja je proistekla iz saradnje sportskog kolosa Nike i Complete Technique iznedrila je model  Nike ZF-1 American Eagle Snowboard. Ove cipele koje je dizajnirao Osamu Koyama inspirisan kultom Manga stripova svakako da su pravi poklon za one koji vole ovaj sport. Sa obiljem krilatih detalja, sjajem zlata ostaje samo da preletimo i cenu koja je prava sitnica.

NAJSKUPLJI DIM NA SVETU -  Ako spadate u hedoniste sa viškom novca i ovo je bio poklon kome se ne treba u zube gledati. Limited Edition Cohiba Behike je najnovija serija nadaleko čuvenog brenda koji proizvodi tompuse. Nove kubanske cigare kandiduju se da budu najskuplje na svetu "tričavom" cenom od 18.846 USD za kutiju od 40 komada ili 420 USD po komadu, ukoliko nemate za celu kutiju. Napravljeno je samo 4000 komada i zanimljivo da svako pakovanje ima svoj sopstveni humidor koji čuva netaknutim kvalitet i posebnu aromu ove najskuplje cigare na svetu!


IKONOGRAFIJA -  popularno je kupovati ikonografije raznih vrsta. Ovaj put, ona koja se vezuje za preminulog kralja pop-a Majkla Džeksona je i najeksluzivnija koja se našla pod novogodišnjom jelkom. Izdavačka kuća Bungalow Publishing lansirala je na tržište knjigu posvećenu kralju popa optočenu Swarovski kristalima kao poseban omaž pevaču. Ova limitirana edicija od 2000 primeraka našla se ispod nekih jelki za sumu od 7.500 dolara.

UKRASI ZA JELKU - u pomami oko Vilijama i Kejt nije ostala imuna ni novogodišnja jelka. Fanovi britanskog vojvodskog para imali su priliku da na svoju jelku okače ukras pozlaćen 22-karatnim zlatom. Realizovan od poznate kompanije Royal Crown Derby, sa natpisom " Duke and Duchess of Cambridge, 29.april 2011." na belom porcelanu izradjen je u količini od 1500 komada i bio je dostupan u Slefridge robnoj kući u Londonu za 100 Eur-a. Šta mislite da li je rasprodat u rekordnom roku?


TAŠNICA ZA SVAKI DAN - Kreacija Roberta Mouwad-a koju su prozvali tašna od dijamanata iz 100.1 noći ponovo se pred praznike "vratila" u matičnu radnju  Mouwad butik u Dubai shopping molu. Nakon putovanja po Saudijskoj Arabiji, Los Anđelesu, Kuala Lumpuru, Singapuru, Bejrutu. Torba je vraćena u Dubai da bi bila predstavljena na internacionalnom sajmu nakita, neposredno pre nego što je otišla u ruke nepoznatoj dami za koju je suprug izdvojio neverovatnih 3,8 miliona dolara da je obraduje za Novu godinu. Da li će joj se slagati uz haljinu ili će je nositi svaki dan? Ko zna?

Nastaviće se...

Preporučujemo

foto

15. 08. 18

Virgil Abloh u saradnji sa Nike-om i Serenom Williams

Šampionka tenisa će ove godine nositi Ablohove kreacije na US Open turniru koji počinje 27. avgusta i predstaviti novu liniju po prvi put.

foto

10. 07. 18

Čarobna revija Dolce & Gabbana

Ovakvu reviju još niste videli!

Search