Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

15. 08. 2018

Virgil Abloh u saradnji sa Nike-om i Serenom Williams

Šampionka tenisa će ove godine nositi Ablohove kreacije na US Open turniru koji počinje 27. avgusta i predstaviti novu liniju po prvi put.

Williamsova je takođe jedna od najbolje obučenih sportistkinja, na terenu kao i van njega. Zato je Virgil bio inspirisan sa nekoliko njenih stajlinga koje je nosila tokom takmičenja. Kolekcija je nazvana „Queen collection“. Linija uključuje tenis haljine dostupne u crnoj i beloj boji, bomber jaknu u crnoj boji koja će savršeno stajati svakoj ženi, torbu i 3 para patika: NikeCourt Flare 2 i ograničena izdanja The Ten: Nike Air Mak 97 i The Ten: Nike Blazer Mid SV.

 „Serena je jedna od najmoćnijih, najinspirativnijih sportiskinja naše generacije i ona je naša muza“, izjavio je Abloh. „Trudio sam se da oživim njen duh i da donesem nešto izuzetno upečatljivo i sveže u tenis.“

Abloh je prilikom kreiranja tutu teniskih haljina bio inspirisan Sereninom strašću za plesom. „Ono što zaista volim kod tenisa je gracioznost. To je agresivna i moćna igra, ali zahteva nežnost i finese. Haljina je ženstvena, ali ukombinovana sa njenim temperamentom. Asimetrična je, otkrivajuća, neka vrsta haljina za balerine koja simbolizuje njenu gracioznost. Izražen je Serenin duh prilikom svakog zamaha reketa.“

“Kada sam prvi put probala haljinu, osetila sam se jakom i ženstvenom. Ona ima sve jake elemente, od kože do zanimljivog rastegljivog materijala. Osećala sam se tako ženstveno u tutu haljini, koja je možda i moj omiljeni komad iz čitave kolekcije. Ona zaista ističe ono šta ja uvek kažem: da uvek možete biti jaki i lepi u isto vreme. Virgil uvek dodaje detalje u vidu logoa i reči i ima jedinstven stil, tako da sam vrlo uzbuđena zbog svega što je uradio sa Nike-om i što će doneti na U.S. Open”, rekla je teniska „kometa“.

Zavirite u galeriju i pogledajte šta smo pripremili za vas:

Preporučujemo

foto

03. 10. 17

Modni dodaci sa New York Fashion Week-a

Kolekcija jesen 2017

foto

04. 10. 17

Jednorog na Paris Fashion Week-u

Novi spektakl

foto

22. 09. 17

Victoria Beckham proleće/leto 2018

Ready-To-Wear Collection

Search