Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

05. 08. 2014

Trajno uklanjanje dlačica laserom

Epilacija

Pod epilacijom podrazumevamo trajno uklanjanje dlačica sa svih delova lica i tela. Da bi se neželjene dlačice uklonile potrebno je nekolko tretmana. Broj tretmana određuje stručno lice koje epilaciju vrši u zavosnosti od mesta koje se tretrira i tipa dlake. Najbolji rezultati se vide kod osoba sa svetlom kožom i tamnim dlačicama. Četiri nedelje pre prvog tretmana dlačice ne treba posvetljavati, brijati ili čupati kako bi se postigao što bolji efekat. Stručnjaci savetuju i sklanjanje od sunca i solarijuma, tako da ako se odlučite za epilaciju, bilo bi dobro da to činite u zimskim mesecima.

Laserska epilacija je metoda trajnog uklanjanja dlačica pomodu intenzivne pulsne svetlosti. Laser emituje svetlost koja se oslanja na tretiranu regiju. Taman pigment iz dlake apsorbuje svetlost i pretvara je u toplotu.Tamne dlačice sadrže mnogo pigmenta i tako se brzo i mnogo zagreju. Nastala toplota se prenosi na zidove i dno korena dlačice koji se time sagori i prestane da funkcioše. Ovim postupkom se ubija pigment, ali ne i sama dlaka, tako da je moguće da će ponovo da izraste, samo mnogo sporije i biće tanja i svetlija.

Lasersko uklanjanje je brza i umererno bolna procedur, zavisi od intenziteta rasta dlaka i njihove debljine i jačine korena. 

Preporučujemo

foto

29. 09. 17

5 navika koje uništavaju nokte

Negovane ruke nisu samo odraz lične higijene već i statusni simbol na osnovu koga drugi ljudi donose sud o vama.

foto

28. 09. 17

Pravilno čišćenje lica...

...jer naše lice to zaslužuje.

foto

23. 08. 17

Tajna vitke linije i mladalačkog izgleda žena iz Japana

Ukoliko ste putovali u Japan ili ste sreli nekog iz Japana verovatno vam je prvi utisak ostavila njihova mladolikost.

Search