Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

14. 05. 2014

Depilacija kod kuće

Epilator, trake, gelovi, pene…

Postoji vise efikasnih metoda uklanjanja dlačica u kućnim uslovima.

Najdugotrajnija je uz pomoć epilatora. To je mali aparat koji čupa dlačice iz korena po principu rotirajućih mini pinceta, sporiji je od depilacije voskom ali ima iste efekte na slabljenje korena dlake i usporavanje njihovog rasta. Epilatorom možete bezbedno uklanjati dlačice sa svih delova tela.

Vosak ne preporučujemo u kućnim uslovima, jer je dostra komplikovano zagrejati ga na pravu temperaturu i adekvatno izvesti tretman, bez opekotina, propuštenih mesta i urastanja, zato to prepustite profesionalcima u salonu. Jedini vosak koji možete bezbedno upotrebljavati kod kuće jeste onaj na trakama, koje su idealne za depilaciju ruku  i nogu. Efekti traju do tri nedelje.

Razne pene i kreme za depilaciju su takođe veoma rasprostranjena opcija. Onje funkcionišu tako što uklanjaju dlačicu sa površine kože, kao brijač. To garantuje oko 7 dana bez dlačica, u zavisnosti od njihove jačine, ali sastojci tih proizvoda dodatno usporavaju rast i slabe koren, pa pri redovnoj upotrebi, kreme za depilaciju su sve efikasnije.

Naravno, ako želite instant rešenje, uvek je tu brijač, ali nikako nemojte de brijete ‘na suvo’, samo ćete iziritirati kožu, već obavezno koristite penu  ili gel za tuširanje namenjen za brijanje pod tušem.

Preporučujemo

foto

29. 09. 17

5 navika koje uništavaju nokte

Negovane ruke nisu samo odraz lične higijene već i statusni simbol na osnovu koga drugi ljudi donose sud o vama.

foto

28. 09. 17

Pravilno čišćenje lica...

...jer naše lice to zaslužuje.

foto

23. 08. 17

Tajna vitke linije i mladalačkog izgleda žena iz Japana

Ukoliko ste putovali u Japan ili ste sreli nekog iz Japana verovatno vam je prvi utisak ostavila njihova mladolikost.

Search