Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

14. 05. 2015

Izborite se sa retkom kosom

Ima načina

Oko 60% žena je ubeđeno da ima previše retku kosu i tanku dlaku. Tako da, za početak, uzmite papir kontrastne boje u odnosu na vašu kosu i stavite jednu svoju dlaku na njega.  Ako dlaka deluje prozirno i jedva da može da se primeti, stvarno je tanka. Takože, ako imate dugu kosu, koja, kad je vežete u rep, pri temenu nema prečnik veći od pet centimetara, onda je vaša kosa zaista retka.

Farbanjem kosa postaje bujnija, samo birajte farbe koje ne sadrže amonijak ili peroksid, odnosno, polu-permanentne. Tako će kosa dobiti oblik I obim a neće trpeti oštećenja. Trajna farba dolazi u obzir samo ako je radi stručan frizer, jer ako se kosa nepravilno I previše farba, možete da dobijete kontraefekat.

Kvalitetni šamponi za retku kosu su prva I osnovna pomoć u retkoj kosi, bez obzira što ne čine dlaku debljom, oni deluju tako što razdvajaju  vlasi. Šamponi koji sadrže ekstrakt koprive su sjajni za retku kosu jer se sitne dlačice pri korenu kose od njega nakostreše I tako kosa izgleda bujnije, ali  problem kod ovakvih šampona jeste taj, što negativno utiču na sjaj kose, jer kosa zbog “nakostrešenosti” ne može da reflektuje svetlost. Zato, potražite šampon sa hidratantnim sastojcima, poput onih sa aloe verom ili pantenolom. Aminokiseline I proteini žitarica jačaju kosu, jer oblažu dlaku I čine je otpornijom. Ekstrakt mandarine I zelenog čaja u zatvaraju pore I podižu vlasi, ali bez mat efekta.

Kada sušite kosu, nemojte previše približiti fen jer možete da oštetite dlaku. Metalni vikleri su takođe štetni u kombinaciji sa fenom. Proizvodi za ispravljanje kose su takođe štetni jer sadrže jake hemikalije, ali ako se ipak odlučite za ispravljanje ili trajnu, morate odabrati dobrog frizera koji će to moći da izvede bez prevelikog oštećenja kose.

Ukoliko želite da naručite neki do prikazanih proizvoda posetite www.beautyshop.rs

Preporučujemo

foto

29. 09. 17

5 navika koje uništavaju nokte

Negovane ruke nisu samo odraz lične higijene već i statusni simbol na osnovu koga drugi ljudi donose sud o vama.

foto

28. 09. 17

Pravilno čišćenje lica...

...jer naše lice to zaslužuje.

foto

23. 08. 17

Tajna vitke linije i mladalačkog izgleda žena iz Japana

Ukoliko ste putovali u Japan ili ste sreli nekog iz Japana verovatno vam je prvi utisak ostavila njihova mladolikost.

Search