Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

19. 05. 2015

Masažom do savršenih nogu

Anticelulit

Krajnje je vreme za početak (ili ako ste nas pratili i redovno primenjivali naše savete, nastavak) večne borbe sa najvećim neprijateljem kratkih suknji i šortsveva- celulitom! Anticelulit masaža je najrasprostranjenija metoda koja pomaže kod ovog problema, ali pre nego što zakažete termin, pročitajte ovaj tekst i informišite se o osnovama:

Za: osim što otklanja slojeva celulita, anticelulit masaža blagotvorno deluje i na poboljšanje cirkulacije, zateže kožu i pozitivno deluje na tonus mišića u dosta kratkom roku.

Protiv: ako se radi nestručno, može doći do stvaranja podliva i modrica, ‘nagomilavanja’ celulita na jednom mestu i ‘gnječenje’ celulita što ga samo pogoršava.

Obično se radi serija od 10 uzastopnih tretmana, ali najbolje je da se konsultujete sa stručnim licem koje će prema vašem tipu kože da odluči o broju i učestalosti ponavljanja.

Uvek se kreće sa prvim danom posle ciklusa, jer je tada najmanja koncentracija estrogena u organizmu, i voda se najmanje zadržava i detoksifikacija je najuspešnija. Anticelulit masaža je specificna po tome što ne sme da vas boli i posle masaže ne biste trebali da imate modrice. Ako vam se to dešava, masira vas nestručno lice. Počinje se masažom stomaka kako bi se otvorili veliki krvnu sudovi i limfni putevi, pa se zatim prelazi na noge.

Tretmani se uglavnom sastoje od  pilinga i seruma koji ubrzavaju cirkulaciju i oslobađaju vodu u međućelijskom prostoru. Najčešće razna pakovanja i sama masaža traju oko 45 minuta. Na kraju se opet nanose anticelulit gelovi koji potpomažu u borbi protiv celulita. Ono što morate da znate je da ni maseri nisu svemogući i da vam svi tretmani ovog sveta ne mogu da vam pomognu, ako se ne hranite pravilno, ne vežbate i ako ne unosite dovoljno tečnosti.

Preporučujemo

foto

29. 09. 17

5 navika koje uništavaju nokte

Negovane ruke nisu samo odraz lične higijene već i statusni simbol na osnovu koga drugi ljudi donose sud o vama.

foto

28. 09. 17

Pravilno čišćenje lica...

...jer naše lice to zaslužuje.

foto

23. 08. 17

Tajna vitke linije i mladalačkog izgleda žena iz Japana

Ukoliko ste putovali u Japan ili ste sreli nekog iz Japana verovatno vam je prvi utisak ostavila njihova mladolikost.

Search