Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

15. 05. 2015

Koža bez mane za letnje dane

Sve što je potrebno da imate i znate

Tajne lepote koje treba da znate da biste sprečili akne, bubuljice i mitisere u toku leta su pred vama! Otkrivamo vam nekoliko saveta i trikova za prelepu i čistu kožu u letnjim mesecima!

Nemojte da izbegavate kremu za sunčanje samo zato što se brinete da će vam zapušiti pore... sačuvajte svoju kožu mekom i zdravom i odlučite se za nekomedogeno rešenje. Nekomedogene formule su stvorene da ne maste kožu, lagane su, koža ih brzo upija i pogodne su čak i za osetljivu kožu koja je sklona crvenilu i bubuljicama.

Znamo da zvuči kontradiktorno, ali čistači za lice na uljanoj bazi zapravo prolaze kroz ulja koja luči koža lica i uklanjaju višak bolje od ostalih proizvoda. Pogotovo čuda čine kada je u pitanju vodootporna šminka i kreme za sunčanje a da pritom ne oštete epiderm.

Postoje dve vrste eksfoliatora- fizički (pilinzi koji sadrže granule, čestice ili soli koji se utrljavaju i ''ljušte'' odamrle ćelije sa kože) i hemijski(kiseline).

Obe vrste uklanjaju mrtve ćelije ali mnogi fizički pilinzi mogu da bude previše grubi i iritiraju osetljiviju kožu. Zato, umesto toga, tražiteeksfoliatore koji sadrže alfa i beta hidroksi kiseline ili voćne enzime i rešićete problem bez iritacije.

Proizvodi koji matiraju kožu možda mogu privremeno da sakriju masni sjaj na licu, ali ne rešavaju problem u njegovom korenu. Pitate se šta može da ga reši? Odgovor je: Retinol! Ovaj magični sastojak zapravo skuplja žlezde koje luče ilja na koži. Proizvode sa retinolom uvek nanosite uveče, pred spavanje, pošto je njegovo delovanje najefikasnije u toku noći.

Otarasite se neprivlačnih akni na telu i ne birajte sredstva, SML vam kaže kako! Tražite samo nekomedogene kreme za sunčanje i losione za telo, odmah se presvlačite iz oznojene garderobe (kako se tu zadržavaju bakterije) i zamenite standardnu kupku onom koja sadrži 2% salicilne kiseline, jer ćete tako da uklonite višak masnoće sa kože.

Čak i sa najboljom negom, bubuljice mogu da se pojave s vremena na vreme. Da biste se i sa ovim izazovom uspešno izborile, nanesite proizvod koji sadrži salicilnu kiselinu na samu bubuljicu jer ćete je tako najbolje 'isušiti' (nemojte nanositi proizvod na celo lice da ne biste isušili kožu). Najbitnije je da ne dirate i ne cedite lice, pošto će to samo da pogorša situaciju. Ako je problem baš izražen, onda nanesite i hidrokortizon i pustite da prenoći. Ovakav tretman će do jutra sigurno smiriti i deaktivirati svaku bubuljicu.

Ukoliko želite da naručite neki do prikazanih proizvoda posetite www.beautyshop.rs

Preporučujemo

foto

29. 09. 17

5 navika koje uništavaju nokte

Negovane ruke nisu samo odraz lične higijene već i statusni simbol na osnovu koga drugi ljudi donose sud o vama.

foto

28. 09. 17

Pravilno čišćenje lica...

...jer naše lice to zaslužuje.

foto

23. 08. 17

Tajna vitke linije i mladalačkog izgleda žena iz Japana

Ukoliko ste putovali u Japan ili ste sreli nekog iz Japana verovatno vam je prvi utisak ostavila njihova mladolikost.

Search