Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

21. 05. 2015

Kako da pripremite kožu za sunčanje i dobijete savršeni ten

Pripremite se za odmor na pravi način

Ako želite da imate tamniji ten i odlazak na more je vaš najbolji deo godine, onda je treba da se sa jednakim entuzijazmom pobrinete za svoje zdravlje i na adekvatan način pripremite svoj organizam izlaganju suncu u toku godišnjeg odmora.

Da biste maksimalno umanjili štetne posledice, mogućnost da izgorite i da biste dobile što lepšu boju, pročitajte SML savete koji će vam pomoći da se na najbolji način pripremite za sunce:

U postizanju savršenog tena će vam pomoći povećan unos vitamina A, koji održava vlažnost kože, C koji obnavlja ćelije i povoljno deluje na isušivanje kože i pomaže  stvaranje kolagena i elastina koji stradaju od previše sunčevih zraka. Zato jedite citrusno voće, paprike, brokoli i jagode, jer sadrže prirodni izvor vitamina C i džigericu, krompir, šargarepu i zelenu salatu da obezbedite organizmu A vitamin.

Pijte mnogo vode kako u danima pre, tako i na samom letovanju, šest do osam čaša dnevno je optimalna količina da bi vaš organizam bio hidriran o organi dobijali dovoljno hranljivih materija.

Koristite hidrantne losione i mleko za telo u većim količinama pre odlaska na more da bi vaša koža bila hidrirana, negovana i spremna za sunčanje. Što je koža u boljem i negovanijem stanju, to će bolje primiti boju.

Kreme i puderi sa zaštitnim faktorom nahraniće i negovaće kožu vašeg lica i dozvoliti joj da se privikne na sunce postepeno.

Desetak dana pre odlaska na letovanje počnite da se sunčate. Neka to bude u prepodnevnim ili popodnevnim časovima i to prvo 10 minuta a posle produžavajte svaki dan po minut. Na ovaj način stvorićete pravu podlogu za sunčanje na plaži.

Kreme za samopotamnivanje su instant rešenje ako ne želite da na plažu odete beli. One će takođe podstaći lučenje melanina i tako će vaša koža brže primiti boju.

 

Naravno, pred put se svakako opremite kremama sa zaštitnim faktorom i za negu posle sunčanja, da biste sačuvali vašu kožu što više i pomogli joj da se što bolje izbori sa stresom koji sunčanje predstavlja za nju.

Ukoliko želite da naručite neki do prikazanih proizvoda posetite www.beautyshop.rs 

Preporučujemo

foto

29. 09. 17

5 navika koje uništavaju nokte

Negovane ruke nisu samo odraz lične higijene već i statusni simbol na osnovu koga drugi ljudi donose sud o vama.

foto

28. 09. 17

Pravilno čišćenje lica...

...jer naše lice to zaslužuje.

foto

23. 08. 17

Tajna vitke linije i mladalačkog izgleda žena iz Japana

Ukoliko ste putovali u Japan ili ste sreli nekog iz Japana verovatno vam je prvi utisak ostavila njihova mladolikost.

Search