Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

26. 06. 2012

Stil ne poznaje godine

Nikada nije kasno da budete šik

U potrazi za inspiracijom, naišla sam na jedan blog, potpuno drugačiji od drugih. Blog je, naravno o modi, stilu, štiklama, nakitu, ulicama Njujorka i Londona, a jedina razlika između ovog i milion drugih je što umesto mladih devojaka i momaka, ovaj blog pokazuje i dokazuje da stil zaista dolazi sa godinama, i da je najvažnije ono šta osećate. Upoznajte ove divne dame, koje se ne plaše reči “starost”, već koriste svoje zaslužene dane u penziji igrajući se i eksperimentišući sa modom.

Ruth je dama od 100 godina, verovali ili ne. Njen savet je da ne gledamo kalendar, već da slavimo svaki dan. Osim mode, Ruth uživa u pilatesu i putovanjima. Takođe, Ruth rado deli svoje trikove o lepoti i življenju, te nas podseća na neke osnovne stvari: nikada ne idite sa šminkom u krevet, investirajte u komade koji ne podležu trendovima, a sa negom treba d počnete dok ste još mladi i sveži, početkom dvadesetih. Ruth je dama, od glave do pete, a najveća lekcija koju nam pruža ide daleko od modnih tokova i postaje deo životne filozofije – lepota je svuda oko nas, samo je treba spaziti i upiti.

Gitta Lee je nekada davno bila manekenka, a danas je zvezda među gospođama u godinama, širom sveta. Ova elegantna dama živi ne trošeći vreme. Lady Gitta smatra da je najveći problem kod starenja nedostatak vremena, a ne brojanje bora. Gitta Lee je inspirisala knjigu “Advanced Style”, Ari Seth Cohena, a doprinos je dala i Dita Von Teese.

Gospođa Heidi Roberts nije samo lepotica u godinama, ona je aktivista, pruža pomoć ugroženim životinjskim vrstama po celoj planeti, brine o mladim naraštajima sakupljajući novac za stipendije, a više o njoj možete saznati na njenom sajtu.

Lynn Dell je modni dizajner, TV voditelj i jedna od trendseterki New Yorka proteklih nekoliko decenija. Nju zovu Vojvodkinjom glamura. Njen moto je da žena koja nosi šešir, nikada neće proći nezapaženo. Modni dodaci su poput šlaga na torti, a radost boja je rezervisana za svakog ko se pronalazi u njima. U osamdesetoj godini aktivno vozi bicikl, posećuje pozorišta i izložbe, a društvo joj pravi suprug, ali i drugarice – vršnjakinje, koje ne mare za modu, jer je samo stil večan.

Priča o ovim ženama se ne zaustavlja ovde. Njihovi osmesi, trud i pažnja koju posvećuju detaljima pri odevanju se širi na sva područja života. Nikada ne recite “ne mogu to da obučem, prestara sam”, baš kao što nikada ne smete reći “ne” sitnim zadovojstvima koja čine život.

Preporučujemo

foto

15. 08. 18

Virgil Abloh u saradnji sa Nike-om i Serenom Williams

Šampionka tenisa će ove godine nositi Ablohove kreacije na US Open turniru koji počinje 27. avgusta i predstaviti novu liniju po prvi put.

foto

10. 07. 18

Čarobna revija Dolce & Gabbana

Ovakvu reviju još niste videli!

Aleksandra   |    02. 07. 2012   |   14:52:48

Naslov

I mi imamo fantasticnu Tamaru Bakic (77 godina), lepu, elegantnu, aktivnu (urednica mode u Ilustrovanoj), mladu duhom...

pošalji odgovor
Search