Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

28. 09. 2012

U ateljeu Igora Todorovića

Zavirili smo na pripreme za reviju...

Igor Todorović je dao ekskluzivni pristup redakciji Stil Moda Lepota i dozvolio nam da zavirimo u njegov magični svet priprema za reviju koja će se održati u Narodnom muzeju 02.10.2012. Zatičemo ga kako sa svojim timom prolazi kroz finalni spisak gostiju, taj dragoceni Excel file, koji sadrži imena modnih poštovalaca, stvaralaca, pratioca i svih onih koji će imati to zadovoljstvo da na jedno veče budu telepotrovani u svet visoke mode dostojne modnih pisti Carrousel du Louvre ili veličanstvenog zamka Sforzesco u Milanu.

Spisak je sastavljen i sve što se čeka jesu pozivnice, pa prelazimo u prostorije gde nekoliko glasova i kuckanje po dirkama laptopa zamenjuju talasi ubrzanih koraka, štektanje šivaćih mašina, ljudi koji telefoniraju, model i šminker u pola posla ispred ogledala, fotografa koji namešta opremu, jer smo upali na pola fotografisanja za reviju. Klasična i očekivana radna atmosfera gde se euforija meša sa haosom, a kreativna energija sa tehničkom preciznošću izrade. Presvlačenje, korekcije šminke, detalji, nameštanje, lupkanje štiklica, poziranje, škljocanje, komentari, osmesi, poze… pa sve iz početka. Mašinerija radi i pored pozitivne treme koja je prisutna u vazduhu, počinje pripremanje za pripreme za veliko veče. Između poslatih mailova, nameštanje frizure i čaše vode, stižu i pozivnice. Svi su na nogama, svi žele da bace pogled i oduševljenje ispunjava prostoriju-savršene su! I dok prisutni komentarišu, nama pažnja beži u prostoriju pored, u prostoriju koja je potpuno mirna, na štenderima nalazi se kolekcija… kao da je u vremenskoj kapsuli, tu joj je dozvoljeno da diše, tu, obavijena  mirisom novog,  čeka trenutak kada će biti otkrivena celom svetu. Prva pomisao nam je “tiho, kolekcija spava” , da bismo primetili da svako ko prođe pored ovih kreacija, učini to sa nekim strahopoštovanjem, usporava korak, spušta glas i nemonovno baca pogled na ono što visi na ofingerima. I pogled zaista ima na čemu da se zadrži, ali mi ostajemo bez teksta, bilo zbog komada koji jedan za drugim promiču pred očima, bilo zbog tajnosti na koju smo zakleti pre nego što smo prešli prag ateljea u Lamartinovoj.

Ono što možemo da vam obećamo jeste da ćete se iznenaditi, da će svaka modna ćelija u vašem telu da zatreperi, da ćete želeti da vidite još… I pored ovog obećanja, donosimo vam delić ovog neverovatnog modnog sveta u koji smo imali privilegiju da zavirimo. Želeli smo da ponesemo sve, da upijemo svaku kap te atmosfere i da se ne odvajamo od tkanina koje su otelotvorile ideje modmog vizionara kakav je Igor Todorović, ali smo morali da se zadovoljimo samo pogledom, upisivanjem na listu čekanja za kreacije koje su nam se najviše dopale i sa nekoliko fotografija detalja koje vam ovom prilikom predstavljamo. Jedino što možemo da kažemo jeste- pratite strelice i uživajte!

Preporučujemo

foto

03. 10. 17

Modni dodaci sa New York Fashion Week-a

Kolekcija jesen 2017

foto

04. 10. 17

Jednorog na Paris Fashion Week-u

Novi spektakl

foto

22. 09. 17

Victoria Beckham proleće/leto 2018

Ready-To-Wear Collection

Search