Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

13. 08. 2012

Dobrodošli u četrdesete

Jer život počinje baš sada

Lako je reći da su četrdesete nove dvadesete. Daleko je teže suočiti se sa činjenicom da više nikada nećete imati 20, te i da vaša razmišljanja o životu, ljudima, porodici i karijeri nikada više neće imati prizvuk mladalačke naivnosti. Ono što većina žena radi nakon što napuni velikih 40 je da sebe posmatra kao staru gospođu, damu u godinama. Ono što iste te žene zaboravljaju je da nisu ni na pola puta, te da je taj životni put širom otvoren za novitete, avanture i planove. Samo zato ćemo posmatrati četrdesete kao nove dvadesete i na životnim primerima nekih drugih dama pokušaćemo da vas nateramo da shvatite koliko ste zapravo mlade.

Teško da iko ima pojma šta želi od života sa dvadeset. Psihološki posmatrano, sazrevanje traje do ulaska u treću deceniju, te su 20-te posvećene eksperimentima, kraćim i dužim vezama, lažnim i pravim prijateljstvima, mešanju stilova i lošim frizurama. Zaboravimo na ono što smo učile kada smo bile deca, jer vremena se menjaju, a sa njima i ljudski organizam. Osim što sa 20 niste morale da provodite sate na pilatesu i oproštene su vam sve modne tragedije, prave spoznaje tek počinju. Tu negde oko tridesetog rođendana.

Tridesete donose prave izazove, posebno ako pokušavate da džonglirate između beba, karijere i nasmejanog supruga. U tridesetim se uči, traži balans i više vremena. One su uvertira za te famozne i zastrašujuće četrdesete.

Sa četrdeset ćete konačni upoznati sebe i ljude koji vas okružuju. Sa svim znanjima i iskustvima, ostaje vam samo jedno – da ostvarite svoje snove na koje ste ili zaboravili ili ih potisnuli tokom užurbanih 30-ih. Ne samo da sa 40 znate koja vam boja kose najbolje stoji, već ste svesniji svog tela, svog stila, imate omiljene muzičke izvođače, i što je najbitnije, nema više potrebe za udovoljavanjem. Uz samo malo truda neće vam pasti na pamet da žalite za 20-im.

Vremena ne samo da se menjaju već su se uveliko promenila. Osvrnite se oko sebe, jer ćete prepoznati milione poznanika koji su sa velikih 40 započeli nove avanture, karijere, stekli nova poznanstva, naučili da istaknu svoje atribute, kako fizičke, tako i duhovne.  Pođite od malih stvari, pođite od mode i odevanja.

Sada je pravo vreme da se usudite da nosite crveni ruž, ako već ranije niste imale hrabrosti. Sada je vreme za sva ona odela u Chanel stilu, bilo da su suknje malo ispod ili malo iznad kolena. Vreme je da priuštite sebi dizajnersku torbu i komad nakita za kojim ste tokom odrastanja žudeli. Nosite dobro ukrojene komade odeće, istaknite svoje obline, uživajte u svojoj ženstvenosti i ne sakrivajte se iza sivih i crnih tonova. Nemojte da jurite za fontanom mladosti, već živite sada i ovde. Jer tek kada prođu četrdesete, shvatićete koliko ste zapravo bili mladi. 

Preporučujemo

foto

15. 08. 18

Virgil Abloh u saradnji sa Nike-om i Serenom Williams

Šampionka tenisa će ove godine nositi Ablohove kreacije na US Open turniru koji počinje 27. avgusta i predstaviti novu liniju po prvi put.

foto

10. 07. 18

Čarobna revija Dolce & Gabbana

Ovakvu reviju još niste videli!

Search