Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

02. 07. 2012

Za, protiv, kako, koliko...

Plaža i šminka

Čini se da postoje dva izričita stava o šminki i plaži: sa jedne strane su žene koje preziru mešanje ova dva pojma, a sa druge su one koje ne izlaze na plažu bez podloge, rumenila, maskare, senke za oči, eye liner-a i maskare. Istina je u kompromisu, te ukoliko želite da imate nešto šminke na plaži, najvažnije je informisati se o proizvodima, ali i izgledati što prirodnije.

Depilacija i izbor pravog kupaćeg i modnih dodataka su osnova odlaska na plažu, makar kada je moda u pitanju. Dok je poigravanje sa frizurama poželjno i zabavno, sa šminkom se mora biti oprezan. Najvažnije je zaštiti lice i telo od štetnih sunčevih zraka. Iako postoji bezbroj podloga sa zaštitnim faktorima, njihova namena je prventveno za svakodnevnu upotrebu u gradu, poput odlaska na posao ili u kupovinu. Na plaži odmorite kožu od pudera i rumenila, ali nikako ne zaboravite na kremu čiji zaštitni faktor je najmanje 20.

Kako je cilj izgledati što prirodnije, zaboravite na senke i olovke u raznim bojama, ma koliko vam se uklapale uz odevne kombinacije. Ono što je prihvatljivo su maskara i eye liner, naravno vodootporni. Pre nego što se nađete u morskoj vodi, probajte preparate kod kuće, jer nisu svi istog kvaliteta, ni vodootpornosti. Kako bi izbegli scenu u kojoj izlazite iz vode dok vam se crnilo sliva sa očiju, uverite se u kvalitet u svoja četiri zida.

Zaštita na usnama je podjedanko važna kao i na licu. Sjajevi u najrazličitijim bojama se prave sa zaštitnim faktorima, baš kao i balzami namenjeni za zaštitu usana. U svakom slučaju, ne preterujte. Sunce i toplota će rastopiti sjaj, te će vaše usne izgledati lepljivo, a ne neodoljivo.

Kada kupujete proizvode za plažu, najvažniji je zaštitni faktor, a zatim, podjednako važno je da svaki proizvod bude vodootporan. Takođe, potražite proizvode koji nisu na bazi ulja, posebno ako imate problematičnu kožu.  

Ipak, ako vam sve ovo zvuči previše komplikovano ili oduzima previše vremena, kupite losion za telo i kremu za lice za zaštitnim faktorom i zaputite se na plažu, au naturelle. Makar će vam koža biti zahvalna na zasluženom odmoru. 

Preporučujemo

foto

15. 08. 18

Virgil Abloh u saradnji sa Nike-om i Serenom Williams

Šampionka tenisa će ove godine nositi Ablohove kreacije na US Open turniru koji počinje 27. avgusta i predstaviti novu liniju po prvi put.

foto

10. 07. 18

Čarobna revija Dolce & Gabbana

Ovakvu reviju još niste videli!

Search