Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

19. 06. 2012

Život na visokim potpeticama

Vežbom do savršenstva

Većina žena uživa u visokim potpeticama, a kako modne sezone prolaze, potpetice su sve više i više, te je hodanje na njima postalo pravo umeće. Uz pomoć nekoliko jednostavnih saveta potpetice mogu postati vaš najbolji prijatelj, u kojima ćete izgledati i osećati se privlačno i sigurno.

Vežba dovodi do savršenstva. Ukoliko ste za određenu priliku pronašle savršen par visokih cipela, pre velike premijere potrebno je da razgazite i „osetite“ cipelu, jer nisu sve štikle iste. Obujte pamučne čarape i šetajte po stanu, ne samo napred nazad, već kružite. Pažnju usresredite na stomačne mišiće, jer su oni od ključnog značaja za stabilnost. Pazite da ruke držite do sebe. Noge su ispravljene i blizu jedna druge. Ne zamarajte se slikama sa modnih pisti i ne pokušavajte da imitirate hod manekenki, koji često podrazumeva ogromno zanošenje kukovima, po unapred smišljenoj koreografiji koja nije predviđena za šetnju gradskim ulicama.

Prenosite težinu sa pete na prste. Jedna od najčešćih grešaka je hodanje na prstima, koje stvara disbalans čitavog tela. Izgledaćete pogrbeljno, a vaš korak neće moći da održi ritam, te ćete se ubrzo naći na neželjenim trkama po gradu, sa namučenim stopalima, dok vas napušta svaki tračak gracioznosti. Potpetice nisu predviđene za trčanje, te ni ne pokušavajte da imitirate heroine iz romantičnih komedija koje jurcaju Njujorkom u najnovijim Jimmy Choo cipelama. Posledice pada sa visokih štikli mogu biti ozbiljne, te ukoliko planirate jurnjavu po gradu odlučite se za elegantne baletanke ili cipele sa potpeticom do 7 cm.

Pažljivo birajte cipele sa potpeticom. Ma koliko da su neodoljive, zapitajte se da li vam je štikla od 15 cm neophodna i da li ćete se osećati udobno u njima. Posebno obratite pažnju ukoliko je vaše stopalo naviklo na ravnu obuću. Penjanje na visine ide postepeno, zahteva vežbu i pravilno pozicioniranje tela, te birajte štikle u skladu sa vašim pravim potrebama, ne samo zato što su lepe ili zato što vaša najbolja drugarica izgleda kao da je rođena u njima.

Izbegavajte potpetice po ledu, pesku ili travi, najpre zbog sigurnosnih razloga. Ukoliko vam je neophodno da budete više nekoliko santimetara, pokušajte sa platformama ili debljim, stabilnijim štiklama. Ukoliko planirate da na štiklama provedete nekoliko sati, najpre zagrejte stopala. Istežite prste i pete nekoliko minuta pre nego vaše stopalo utone u cipelu.

Teško da ijedan komad odeće ili obuće može da izgleda seksi kao visoke potpetice. Pa ipak, gotovo svaki muškarac i žena će se složiti da „nabadanje“ na štiklama izgleda potpuno suprotno od definicije seksipila. Vežba je jedini način da potpetice postanu deo vaše svakodnevnice, a nega i masaža stopala su još jedan trik koji će vam pomoći da se na velikim visinama osećate prijatno i izgledate baš onako kako ste zamislili.

Naučno je dokazano da stalno nošenje visokih potpetica može ugroziti kičmu i noge na duže staze. Potpetice nosite kada im priliči, to će ih učiniti još posebnijim, a čitavoj odevnoj kombinaciji će dati svečaniju notu. 

Preporučujemo

foto

15. 08. 18

Virgil Abloh u saradnji sa Nike-om i Serenom Williams

Šampionka tenisa će ove godine nositi Ablohove kreacije na US Open turniru koji počinje 27. avgusta i predstaviti novu liniju po prvi put.

foto

10. 07. 18

Čarobna revija Dolce & Gabbana

Ovakvu reviju još niste videli!

Search