Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

05. 06. 2012

Stil Ruskinje

Raskošne i umiljate lepotice

Za Ruskinje se govori da su među najlepšim ženama sveta. Svetlih očiju i puti, sa naglašenim jagodicama i napućenim usnama, genetski su predoređene da šarmiraju i osvajaju. Takođe, žene moderne Rusije spadaju među elegantne i ženstvene, jer uživaju da izgledaju što bolje, ne odričući se visokih potpetica i dobre linije. Ruskinje uživaju u modi, više od većine Evropljanki, a u skladu sa finansijama, ne libe se da potroše i ogromne sume novca na trendi komade odeće i modnih dodataka. Kao što uživaju u negovanju duge kose, takav odnos imaju i prema svakodnevnom spremanju, čak i odlasku u kupovinu namirnica.

Osim visokih potpetica, Ruskinjama je jako važno da su obučene primereno prilici. Odlazak u pozorište ili na večeru zahteva daleko veće pripreme nego kod prosečne žene Zapadne Evrope. Jasno odvajaju mesta i događaje, ali gotovo bez greške su uvek doterane i ne odskaču iz mase, makar ne ukoliko su među svojim zemljakinjama.

Takođe, Ruskinje jako puno pažnje polažu na detalje i nakit. U očima drugih nacija mogu izgledati i napadno ili na ivici kiča. Ne treba zaboraviti da su ove žene potomci carske Rusije i da im je zlato i drago kamenje donekle deo genetskog materijala.

Čak i u potpuno opuštenim varijantama, bez imalo truda, Ruskinje izgledaju seksi. Večita borba između Amerikanki i Ruskinja leži u shvatanju feminizma, te dok žene iz SAD-a smatraju da je naglašeni seksapil loša stvar, Ruskinje ga vide kao prednost. Takođe, velika razlika između ove dve grupe žena je i odnos prema novcu. Amerikanke će poslednji dolar potrošiti na hranu, Ruskinje na nakit ili odeću, te ih često porede sa junakinjama američkih TV serija, poput Carrie Bradshaw.

Naravno, kada se govori o stilu ruskih žena, priča se svodi najpre na Moskvu, a zatim i na ostale milionske gradove. Moskva je jedan od najluksuznijih gradova na svetu, gde na svakom koraku nailazite na prodavnice poznatih modnih kuća. Hedonizam izlazi iz svake pore grada, a ljubav prema estetici lepog se vidi i na nama nezamislivim minusima. Kratke suknje i krzno, uz neizbežne potpetice, su svakodnevna pojava i tokom dugih i hladnih zima. Biti seksi i zavoditi je očigledno u krvi većine Moskovljanki, a koliko su ove žene lude za modom, govore i ruski modni magazini, tačnije ruska izdanja prestižnih svetskih magazina, koja svake godine beleže rast i popularnost i van granica Rusije. 

Ne treba zaboraviti boje i dezene. Ruskinje se ne plaše boja, kako na odeći, tako i na krznu ili obući. Takođe, vole da kombinuju materijale, eksperimentišu sa njima, a posebno mesto, osim krzna, zauzimaju providni materijali, kao i svila, saten i pliš. Animal print, kao i tradicionalne ruske šare dominiraju među dezenima, mada, kao veliki ljubitelji visoke mode i evropskih dizajnera, lako prihvataju trendove.  

Preporučujemo

foto

15. 08. 18

Virgil Abloh u saradnji sa Nike-om i Serenom Williams

Šampionka tenisa će ove godine nositi Ablohove kreacije na US Open turniru koji počinje 27. avgusta i predstaviti novu liniju po prvi put.

foto

10. 07. 18

Čarobna revija Dolce & Gabbana

Ovakvu reviju još niste videli!

Search