Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

31. 05. 2012

London Calling

Neodoljivi stil žena sa Ostrva

Dok Pariz važi za prestonicu visoke mode, Milano predstavlja sinonim za eleganciju, London je Meka noviteta i simpatične doze ekscentričnosti. Teško da se britanske žene mogu pohvaliti istančanim ukusom, ali definitivno se razlikuju od ostalih Evropljanki, odećom ističući svoja ubeđenja i stavove, ne plašeći se ekstravagancije i eksperimentisanja. Samim tim, nije ni čudo što uvek vode na listama najbolje obučenih žena sveta, te Victoria Beckham, Kate Moss, Daphne Guinness, Vivienne Westwood i mnoge druge važe za stilske ikone, a njihove odevne kombinacije za one koje su najčešće kopirane.

Londonski ulični stil čine spoj kultnih modnih kuća poput Burberry-ja, sa uličnom modom čiji je najistaknutiji predstavnik Topshop, uz dodatak vintage i secondhand odeće, kupljene u ulicama koje su za svakog turistu pravo blago. Duh šezdesetih i sedamdesetih je živ i prisutan na čitavom Ostrvu, od muzike i kinematografije, sve do odeće. Zastava sa najmodnijim dezenom predstavlja i moharhiju i anarhiju i neizostavan modni detalj, ali i inspiracija velikim dizajnerskim imenima.

Definitivno se da zaključiti da žene sa Ostrva ne žele da deluju uredno, počevši od kose, koja uvek izgleda kao da nije očešljana, u kombinaciji sa iscepanim šortsevima ili hulahopkama. Sa druge strane, trench u Burberry stilu i izuzetno visoke potpetice, daju čitavom oblačenju dozu elegancije, te je spajanje nespojivog definitivno najznačajnija odlika prave Britanke. Kao i u odevanju, i u šminkanju Britanke imaju drugačiji pojam lepog od ostalih Evropljanki. Neretko su potpuno nenašminkane, u japankama ili gumenim čizmama, dok na sebi nose komad Jonathan Saundersa ili Christophera Kanea.

Ulični stil Londona predstavlja možda i najzanimljiviji miks stilova, trendova i kreativnog ludila koje nije svojstveno nijednom drugom gradu. Puno detalja, boja i mešanje muške i ženske odeće u androgenom maniru, uz punk i techo kulture su samo deo bogatstva stila ove nacije. Čak i u najelegantnijim prilikama, prava Londonska devojka neće izgledati kao da je upravo izašla iz salona lepote, ali to je deo njihovog šarma, ali i neverovatne modne hrabrosti i želje za izražavanjem.

Ono što možemo da usvojimo od Londonskih žena je svakako ljubav prema modnim eksperimentima i tretiranje mode kao sastavnog dela života.

Preporučujemo

foto

15. 08. 18

Virgil Abloh u saradnji sa Nike-om i Serenom Williams

Šampionka tenisa će ove godine nositi Ablohove kreacije na US Open turniru koji počinje 27. avgusta i predstaviti novu liniju po prvi put.

foto

10. 07. 18

Čarobna revija Dolce & Gabbana

Ovakvu reviju još niste videli!

Search