Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

05. 07. 2013

Mert and Marcus

Tako savršen tandem…

Mert Alas i Marcus Piggott, koji su poznati kao Mert i Marcus, su modni fotografi koji sarađuju još od 1995. godine. Oni su potpuni opoziti koji čine savršenu celinu. Bezrezervno veruju jedan drugom, pa čak i kada je u pitanju kritika.

Obojica su rođeni iste godine – 1971. Marcus u Bangoru, Walesu, a Mert u Ancari, Turkey. Obojica su od malena bili zainteresovani za umetnost, modu i muziku.

Nakon studija grafičkog dizajna Piggott se seli u London. Godinu dana kasnije na istu destinaciju stiže i Alas da studira engleski jezik. Ubrzo se upoznaju i od tada su nerazdvojni. Čak i kada su se razišli u emotivnom smislu, nisu prekinuli saradnju.

Prvi rad su objavili u poznatom modnom magazinu Dazed & Confused. Odmah su otišli na naslovnu stranu. Od tada samo nižu uspehe – Vogue, W Magazine, Pop Magazine, Numero i Arena Homme Plus. Samo neki od njihovih najpoznatijih klijenata su Louis Vuitton, Missoni, Giorgio Armani, Roberto Cavalli, Fendi, Kenzo i Miu Miu.

Njihov stil je inspirisan radom fotografa Guya Bourdina. Oni su svojevrsni pioniri kada je u pitanju digitalna obrada fotografija. Može se sa pravom tvrditi da su upravo Mert i Marcus definisali karakterističan stil koji se može zapaziti na svim njihovim radovima. Najpoznatiji su po portretima na kojima su žene sofisticirane i moćne.

Poznati vole da stanu pred njihov objektiv, pa su tako transormisali Lady Gagu, Shakiru, Madonnu, Bjork, Victoriu Beckham, Lindu Evangelistu i mnoge druge. Za Madonnu su čak i režirali spot za pesmu “Girl Gone Wild”, 2011. godine.

Preporučujemo

foto

12. 09. 17

NOVO OD LABELLA - NEODOLJIVO SLATKA NEGA!

Upoznajte Labellino - modernu okruglu revoluciju za negu usana!

foto

25. 09. 17

MIXA PRO-TOLERANCE

Expert za netolerantnu kožu

foto

18. 09. 17

NIVEA CELLULAR ANTI-AGE

Intenzivni tretman za negu kože

Nela Đokić Tankosić

Nela Đokić Tankosić

Anti stress therapy – heklanjem u borbi protiv stresa ...

Bruce Weber

Bruce Weber

Fascinacija telom ...

William J. Cunningham

William J. Cunningham

U veseloj misiji ...

Francesco Scavullo

Francesco Scavullo

Fotograf i reditelj ...

Terry O' Neill

Terry O' Neill

Svedok istorije ...

Search