Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

23. 04. 2012

Patrick Demarchelier

Legenda koja nastavlja da oduševljava

Patrick Demarchelier  je rođen nadomak Pariza, 1943. godine. On je prvi zvanični fotograf kraljevske britanske porodice, koji nije Britanac. Demarchelier je radio sa Lady Di, stvorivši neke od nezaboravnih portreta preminule lejdi. Patrick Demarchelier svoja remek dela modne fotografije stvara pretežno u SAD-u, jer je Francusku zaivek napustio sredinom sedamdesetih, iako je danas jedan od počasnih građana i nosilac titule Officer dans l’ordre des Arts et Lettres.

Patrick sarađuje sa svim najprestižnijim modnim magazinima i javnim ličnostima. Njegove fotografije krase naslovnice i editorijale magazina Vogue, Vanity Fair, Harper’s Bazaar, Rolling Stone, Newsweek i Elle, te nimalo ne čudi što je jedna od ikona pop kulture. Pojavio se u filmu “Sex and the City”, a pominjan je u “Devil Wears Prada”. Kada 2007. godine Mario Testino nije ispunio očekivanja Grace Coddington, za septembarsku naslovnicu sa Siennom Miller, Patrcik je pozvan u poslednji čas da spasi snimanje. Ipak, najmoćnije fotografije je gospodin Demarchelier stvorio tokom ere supermodela.

Christy Turlington i Nadja Auermann su omiljene manekenke ovog fotografa. Različite, ali podjednako lepe, omogućile su Demarchelieru da stvori fotografije po kojima će i danas ostati prepoznatljiv. Patrick Demarchelier je stvarao i mnoge reklamne kampanje, a među najznačanije su fotografije koje je uradio za godišnjicu kuće Dior, kao i one za Pirelli kalendare.

Patrick Demarchelier danas ima 68 godina i stvara sa istim žarom kao i prethodnih godina. Više od tri decenije Demarchelier spaja umetnost sa komercijalnom stranom mode, a njegov talenat možete videti i na omotima albuma Madonne i Janet Jackson. Naslovnica Harpers Bazaar-a sa Lindom Evangelistom, portreti Carle Bruni i Kate Moss, kao i neodoljive fotografije trudne Gisele, su samo delić magičnog sveta fotografije Patrick Demarcheliera.  

Preporučujemo

foto

12. 09. 17

NOVO OD LABELLA - NEODOLJIVO SLATKA NEGA!

Upoznajte Labellino - modernu okruglu revoluciju za negu usana!

foto

25. 09. 17

MIXA PRO-TOLERANCE

Expert za netolerantnu kožu

foto

18. 09. 17

NIVEA CELLULAR ANTI-AGE

Intenzivni tretman za negu kože

Mert and Marcus

Mert and Marcus

Tako savršen tandem… ...

Nela Đokić Tankosić

Nela Đokić Tankosić

Anti stress therapy – heklanjem u borbi protiv stresa ...

Bruce Weber

Bruce Weber

Fascinacija telom ...

William J. Cunningham

William J. Cunningham

U veseloj misiji ...

Francesco Scavullo

Francesco Scavullo

Fotograf i reditelj ...

Search