Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

25. 06. 2012

David Sims

Preispitivanje granica umerenosti

Britanski fotograf David Sims je karijeru započeo kao asistent Robert Erdmanna i Norman Watsona, da bi se sa 23 godine, 1989. oprobao samostalno. Njegovi rani radovi, živopisni i puni energije, privukli su pažnju kuća Yohji Yamamoto i Calvin Klein

Sa časopisom Harper's Bazaar (izdanje za SAD) je 1993., 2000. i 2001. godine potpisivao ekskluzivne ugovore o saradnji, a radio je i sa magazinima W, Dazed & Confused, Arena Homme, Vogue Homme International, britanskim i francuskim izdanjem Vogue-a i drugima. Prvu značajnu nagradu je osvojio 1994. godine, u Francuskoj, na manifestaciji “Festival de la mode”.

David Sims je do sada sarađivao sa najaktraktivnijim modnim kućama i robnim markama: Jil SanderMarc JacobsStella McCartneyGivenchyHugo Boss, Levi’sGapLouis Vuitton i Prade, a rad sa Yohji Yamamotom je posebno značajan i bio je izložen 2003. godine u Tokiju.

U martu 2002. godine je fotografisao prvu od do sada 11 naslovnica francuskog Vogue izdanja, sa manekenkom Isabelli Fontana, koja među njegovim omiljenim modelima. Osim zanosne Brazilke, Sims je poznat po radu sa Kate Moss, Stellom Tennant, Larom Stone, ali i glumačkim i muzičkim zvezdama. 

Ono što odlikuje rad Davida Simsa su stalna poigravanja sa pokretima, preispitivanje seksualnosti, ali i sklad boja, čiju skromnost nadomešćuje energija. 

Preporučujemo

foto

12. 09. 17

NOVO OD LABELLA - NEODOLJIVO SLATKA NEGA!

Upoznajte Labellino - modernu okruglu revoluciju za negu usana!

foto

25. 09. 17

MIXA PRO-TOLERANCE

Expert za netolerantnu kožu

foto

18. 09. 17

NIVEA CELLULAR ANTI-AGE

Intenzivni tretman za negu kože

Mert and Marcus

Mert and Marcus

Tako savršen tandem… ...

Nela Đokić Tankosić

Nela Đokić Tankosić

Anti stress therapy – heklanjem u borbi protiv stresa ...

Bruce Weber

Bruce Weber

Fascinacija telom ...

William J. Cunningham

William J. Cunningham

U veseloj misiji ...

Francesco Scavullo

Francesco Scavullo

Fotograf i reditelj ...

Search