Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

05. 03. 2012

Terry Richardson

Provokacija kojoj ni Barack Obama nije odoleo

Na prvi pogled se čini da je Terry Richardson zadužen samo za otkačene fotografije poznatih ličnosti, koji uživa u slavi medijskoj pažnji i večeri provodi ispijajući kafe sa Lady Gagom ili Jared Letoom. Iako jeste prijatelj sa mnogim zvezdama, Terry je najpre modni fotograf, poznat po provokativnim fotografijama koje su uvek na granici neukusa. Studijska pozadina i nagi modeli u izazovnim pozama su svakako veliki deo portfolia gospoodina Richardsona, rođenog u Njujorku, 1965. godine. To, ipak, nije nikakva slučajnost, jer je njegov otac, Bob Richardson, takođe modni fotograf, modu posmatrao kroz seks, droge i rokenrol, u želji da pokaže šta se zaista zbiva iza glamura i sjaja modnog sveta. Terry je otišao par koraka dalje, ali je kampanjama za kuće Yves Saint Lauren ili Blumarine pokazao da ume fantastično da ovekoveči trenutak.

Terry i kontroverza idu ruku pod ruku, što privatno, što poslovno. Nekoliko modela odbija da sarađuje sa njim jer je otvoreno tražio seksualne usluge u zamenu za editorijale prestižnih magazina. Sa druge strane, Kate Moss, Lady Gaga i Beyonce obožavaju da rade sa njim, a posebno ga cene Marc Jacobs i Tom Ford. Njegove kampanje za italijansku marku Sisley su izazvale burne reakcije, jer aludiraju na korišćenje kokaina i seks sa životinjama. Iako je zgrozio mnoge, Sisley je dobio na popularnosti i profitu, a isti put su odabrale marke Aldo i Forum.

Terry često pozira sa svojim modelima, gotovo uvek nosi kariranu košulju i velike naočare za vid, a njegove knjige „Lady Gaga x Terry Richardson“ i „Mom & Dad“ spadaju među najprodavanije među fotografima. Da li je Richardson seksualni predator ili samo preterano iskren i pogrešno shvaćen, pokazaće vreme. Do tada, uživatje ili se zgražavajte nad perverznim fotografijama, koje najčešće objavljuju magazini ID, Vogue, GQ i Rolling Stone.  

Preporučujemo

foto

12. 09. 17

NOVO OD LABELLA - NEODOLJIVO SLATKA NEGA!

Upoznajte Labellino - modernu okruglu revoluciju za negu usana!

foto

25. 09. 17

MIXA PRO-TOLERANCE

Expert za netolerantnu kožu

foto

18. 09. 17

NIVEA CELLULAR ANTI-AGE

Intenzivni tretman za negu kože

Mert and Marcus

Mert and Marcus

Tako savršen tandem… ...

Nela Đokić Tankosić

Nela Đokić Tankosić

Anti stress therapy – heklanjem u borbi protiv stresa ...

Bruce Weber

Bruce Weber

Fascinacija telom ...

William J. Cunningham

William J. Cunningham

U veseloj misiji ...

Francesco Scavullo

Francesco Scavullo

Fotograf i reditelj ...

Search