Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

29. 04. 2014

Mikrocirkulacija je ključna za anticelulit borbu

Limfna drenaža

Za: limfna drenaža je delotvorna metoda kojom se poboljšava mikrocirkulacija, stimulacija metabolizma i limfni sistem se ubrza za izlučivanje štetnih materija.

Protiv: ako drenažu radi nestručno lice, može doći do nagomilavanja limfe u ekstremitetima i naticanja, takođe, nije preporučljiva za dijan+betičare i ljude sa srčanim problemima, kako može da se desi da od tretmana skoči puls i šećer u krvi.

Limfna drenaža je medicinsko-kozmetički tretman koji podstiče razgradnju celulita, smanjenje obima, prokrvljenost tkiva i otklanjanje edema.
Manji zastoj limfe događa se svakodnevno, pri dužem stajanju, sedenju, zbog sile gravitacije... Veći i kompleksniji zastoji limfe događaju se nakon nekih operacijskih stanja i/ili bolesti.

Limfna drenaža aktivira tok limfe kroz limfne puteve koji su zaduženi  za sakupljanje i izbacivanje otpadnih materija iz tkiva. Pod normalnim okolnostima limfnim sistemom svakodnevno proteče oko 4 litre tečnosti. Limfna drenaža koristi anatomske i fiziološke činjenice o sistemu cirkulacije i stimuliše  aktivnost limfnih kanala, obnavlja prolazak limfe na kritičnim tačkama i ubrzava metabolizam tkiva.
Limfna drenaža može da se radi ručno, blagim manuelnim pritiskom koji prati tok limfnih puteva koji su veoma osetljivi. Pritisak se zadržava u limfnom čvoru koji traje oko 3 sekunde. Takođe, može se raditi i aparatom, koji radi po principu isprekidane pneumatske kompresije (presoterapija). To se radi tako što se ‘obuku’ nogavice koje su kompresorom pune vazduhom pod pritiskom kroz sistem cevčica. 

Preporučujemo

foto

29. 09. 17

5 navika koje uništavaju nokte

Negovane ruke nisu samo odraz lične higijene već i statusni simbol na osnovu koga drugi ljudi donose sud o vama.

foto

28. 09. 17

Pravilno čišćenje lica...

...jer naše lice to zaslužuje.

foto

23. 08. 17

Tajna vitke linije i mladalačkog izgleda žena iz Japana

Ukoliko ste putovali u Japan ili ste sreli nekog iz Japana verovatno vam je prvi utisak ostavila njihova mladolikost.

Search