Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

13. 02. 2013

Naelektrisana kosa?

Rešite taj problem odmah!

Ako imate kosu koja se lako naelektriše i dovoljno je samo da skinete džemper preko glave i da vam se kosa bukvalno digne na glavi, ne očajavajte jer postoje brza i jednostavna rešenja koja će ovaj problem da reše.

Prvo, upoznajte problem. Naelektrisana kosa je jednostavno stvar fizike. Zbog trenja sa četkom ili vunenim materijalom, na primer, u kosi se stvaraju naelektrisane čestice koje podižu vlasi i čine da se one međusobno odbijaju. To se stručno naziva jonizacija, a u svakodnevnom životu je ova pojava poznata kao noćna mora.  Ovo se najčešće dešava tankoj i suvoj kosi, pa su tretmani balzamom ili sprejem za suvu kosu moguća rešenja za ovaj problem.

Vosak za kosu je takođe spas, ako ga u minimalnoj količini utrljate na dlanove i prođete rukama krajeve kose. Tako ćete smiriti elektricitet i otežati dlaku. Sprej za krajeve kose je takođe dobro rešenje ako ne đelite da koristite vosak.

Odaberite pravu četku za kosu. Gumu i plastiku zaboravite! Metalni zupci ili čekinje od prirodne dlake su ono što će vam pomoći. A ako je vaša kosa stalno naelektisana, isprskajte četku lakom za kosu očešljajte se.

Kada uđete u kuću sa hladnoće, nemojte odmah češljati kosu jer to doprinosi naelektrisanju.

Nabavite specijalni fen i četku sa jonizirajućim svojstvima jer oni neutrališu pozitivno naelektrisanje.

I frizura može da pomogne u ‘smirivanju’ naelektrisane kose. Izbegavajte stepenaste frizure i negujte dugu, ravno šišanu kosu, jer je takva kosa teža i samim tim ne može lako podlegne naelektrisanju.

Pratite ove savete i savršena kosa biće vam na dohvat ruke!

Preporučujemo

foto

29. 09. 17

5 navika koje uništavaju nokte

Negovane ruke nisu samo odraz lične higijene već i statusni simbol na osnovu koga drugi ljudi donose sud o vama.

foto

28. 09. 17

Pravilno čišćenje lica...

...jer naše lice to zaslužuje.

foto

23. 08. 17

Tajna vitke linije i mladalačkog izgleda žena iz Japana

Ukoliko ste putovali u Japan ili ste sreli nekog iz Japana verovatno vam je prvi utisak ostavila njihova mladolikost.

Search