Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

18. 01. 2013

Sakrijte nesavršenosti na licu

Uz pomoć novih proizvoda

Verovatno ste već čuli za BB kreme (beauty or blemish balm) koje su predstavljene kao odlična podloga za lice. Kada je nanesete, koža vam je manje masna, pore su umanjene, nesavršenosti se manje vide i ten prosto zablista.

Pored ove, postoji i CC krema (color correcting cream) koja u svom pakovanju sadrži sastojke protiv starenja kože, ali pored toga pokriva nedostatke, čak i više nego BB.

Ali, pored BB i CC, postoji i DD krema (daily defense) sa mnogo jačom i gušćom teksturom. Ova krema koja koriguje ten se već prodaje u velikoj Britaniji, što znači da ćemo je uskoro videti u Americi, a nadamo se i kod nas.

Preporučujemo

foto

29. 09. 17

5 navika koje uništavaju nokte

Negovane ruke nisu samo odraz lične higijene već i statusni simbol na osnovu koga drugi ljudi donose sud o vama.

foto

28. 09. 17

Pravilno čišćenje lica...

...jer naše lice to zaslužuje.

foto

23. 08. 17

Tajna vitke linije i mladalačkog izgleda žena iz Japana

Ukoliko ste putovali u Japan ili ste sreli nekog iz Japana verovatno vam je prvi utisak ostavila njihova mladolikost.

SML   |    18. 01. 2013   |   13:41:17

Re: BB vs tonirana krema

Draga Ana,

iako su BB i tonirane kreme po konceptu slični proizvodi, razlike u njihovom delovanju i sastavu su velike. Za početak, BB kreme retko kada dolaze u više od dve nijanse dok su tonirane kreme u rasponu nijansi bogate kao puderi i tečne podloge. BB kreme su guste i pre njihove upotrebe nije potrebna priprema kože (u vidu nanošenja kreme) jer one hidriraju, imaju zaštitni faktor minimum 30 SPF i deluju kao podloga i korektor a uz sve to imaju i anti age svojstva, dok tonirana krema nije tako gusta i nema hidrirajuća svojstva, pa je neophodno da nanesete dnevnu kremu kao podlogu pre nanošenja tonirane kreme. Takođe, ove kreme nemaju anti age efekat i imaju niži zaštitni faktor SPF 15. Pored toga, BB kreme često imaju izbeljujući efekat na kožu što pomaže ako želite da uklonite fleke i pege sa kože, dok sa toniranim kremama to nije slučaj. Tonirane kreme takođe kraće traju po nanošenju i lakše se skinu u toku dana, dok BB imaju postojaniju teksturu, dakle, tonitana krema ima lakšu formulu ali što se pokrivenosti i nege kože tiče, BB više radi na tom polju.Ono što je takođe veoma bitno pomenuti jeste da BB kreme odgovaraju svim tipovima kože dok se tonirane namenski proizvode za masnu, suvu i normalnu kožu. I na kraju, kvalitetna BB krema je znatno pristupačnija kada je cena u pitanju, dok za dobru toniranu kremu morate izdvojiti minimum dvostruku cifru.

Nadamo da sa vam je naš odgovor pomogao.
Srdačan pozdrav!
SML tim

pošalji odgovor
Ana   |    18. 01. 2013   |   12:18:13

BB vs tonirana krema

Koja je razila izmedju BB i toniranih krema?
Šta je efektnije?
Šta je lakse za kozu?

pošalji odgovor

Re: BB vs tonirana krema

Search