Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

07. 02. 2014

Color block kroz sezone

Malo putovanje kroz vreme

 

Povratak color block tehnika poslednjih godina je zaista naveo dizajnere da eksperimentišu i stvore zaista uzbudljive, moderne stilove koji su ouševljavali modne poklonike. Njegovo buđenje smo videli na modnim pistama u proleće 2011, kada su Jil Sander, Etro, Gucci, Louis Vuitton i Versus predvodili color block revoluciju koja nas od tada ne napušta. Trend je bio toliko popularan da se u 2012. transponovao i na jesenje kolekcije, što se do tada nikada nije desilo,  pa su alo zagasitije varijante zelene, narandžaste, ljubičaste, žute i crvene prošetale na modelima DVF, Marc by Marc Jacobs, DKNY, Vera Wang i mnogih drugih.

I proleće 2014. obećava nove color block momente u varijacijama koje još nismo videli, koje se baziraju na geometriji i crno-beloj osnovi. Tako je  Roksanda Ilinčić u crno-belu geometriju u vela narandžastu i žutu, kao i Dior, Max Mara je išla na vedre verijante boja zalaska sunca, a Sonia Rykiel na prepozntljivu zelenu  pink, tako da nas i ovo leto definitivno osvežava kada je ovaj stari-novi trend u pitanju.

Preporučujemo

foto

15. 08. 18

Virgil Abloh u saradnji sa Nike-om i Serenom Williams

Šampionka tenisa će ove godine nositi Ablohove kreacije na US Open turniru koji počinje 27. avgusta i predstaviti novu liniju po prvi put.

foto

10. 07. 18

Čarobna revija Dolce & Gabbana

Ovakvu reviju još niste videli!

Search