Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

25. 05. 2015

Oblačenje za oblik tela peščani sat

Ženstvene obline i sve vam dobro stoji

Za ovaj tip kažu da je najsavršeniji od svih koji mogu da vam pripadnu. Ovaj oblik tela je u proporciji ili bolje reći skladu u odnus na bistu i bokove. Definisana linija struka koja je vrlo tanka u kombinaciji sa većim grudima i zadnjicom stvara seksi ikonu.

S obzirom da peščani sat može da nosi mnogo toga kad je o bojama reč, ovde malo toga može da se navede za izbegavanje. No, ukoliko ste “skromnijih” oblina u gornjem delu peščanog sata onda je savet da se za gornje delove ne odlučujete za svetle ili intenzivne tonove. Na primer, boje poput bele, slonove kosti, bež, roze, kanarinac žute ili svetlo plave nisu nikako preporučljivi jer će naglasiti donji deo tela i napraviti disproporciju koji nijedan peščani sat sebi ne treba da dozvoli.

Kod dezena birajte one koji su srodnih i skladnih kombinacija, nikako one koji su geometrijski u velikim površinama. Imaćete odmah utisak da više nilkako ne pripadate peščanom satu. Dobro pogledajte odraz u ogledalu i potražite uvek idealnu proporciju koja je kod vašeg tipa tela veoma lako i brzo čitljiva. Svaki od dezena koji bi na bilo koji način poremetio ovaj “dar” siluete nikako nemojte da kupujete.

Kod tkanina imajte na umu da vaše obline nikako i nikada ne treba da sakrivate. Izborom tkanine i kroja koji naglašava vašu seksi siluetu nikako nećete pogrešiti. Dakle, zabranjeni elastini, pamuk, saten pa i koža, za peščani sat su više nego dobro došli. Jedino ukoliko ste “skromnijih” oblina u gornjem delu vodite računa kod izbora teških tkanina koje padaju. Pažljivo birajte trikotažu ili velike i krupne komade od vune jer mogu da naprave pometnju na vašoj skladnoj figuri. I još jedno važno pravilo, za peščani sat, nikada se ne zatrpavajte sa previše drapea i materijala nikako vam neće ići na ruku. 

Kad je o modnim dodacima reč, peščani sat mora uvek da ima neki detalj. Ova silueta je sinonim za modnu izreku da detalji čine stil. Dakle, kaiševi, ešarpe, topovi, suknje pantalone, sve mora biti takvo da naglašava vaše obline i kroz detalje i u formi. Izbegavajte obuću koja vam seče list. Ukoliko ste i visoki peščani sat ne odlučujte se ili bar ne prečesto za previsoke štikle jer bilo šta od ovih propusta narušiće vašu siluetu.

Preporučujemo

foto

15. 08. 18

Virgil Abloh u saradnji sa Nike-om i Serenom Williams

Šampionka tenisa će ove godine nositi Ablohove kreacije na US Open turniru koji počinje 27. avgusta i predstaviti novu liniju po prvi put.

foto

10. 07. 18

Čarobna revija Dolce & Gabbana

Ovakvu reviju još niste videli!

Search