Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

20. 05. 2015

Oblačenje za oblik tela jabuka

Istanjite siluetu igrom materijala, krojeva i boja

Ovaj tip tela odlikuju tanki udovi, manjak tačno definisane linije pojasa i proporcije u dužini biste sa bokovima. Tako da se stiče utisak da ovaj tip možemo nazvati po ovom omiljenom voću.

Od trenutka kada ste ustanovili da pripadate ovom tipu, krenite u potragu za bojama koja daju efekat sužavanja ili “mršavljena” siluete. To bi u koloritnom rečniku značilo da birate crnu boju i njene valere, nije isključena ni tamno plava, čokoladno braon, tamno zelena, ljubičasta u tamnom valeru, kao i siva u antracit tonovima, biće odličan izbor za vaš tip tela. Svaka od pomenutih boja je sjajna i u monohromatskoj varijanti koja nikada ne izlazi iz mode, važno je da se ton slaže i ne bude velikih odstupanja, na taj način ćete postići optimalan efekat u skladnom instant mršavljenju u očima posmatrača. Ukoliko se odlučite da nosite neku od svetlih ili intenzivnih boja kojima ne možete odoleti u nekom od sezonskih izloga, neka one sežu do struka u gornjem delu, dok u donjem delu uvek igrajte na tamne tonove. Ovo pravilo ima izuzetak za vaš tip siluete samo onda kada se radi o haljini do kolena koja u zavisnosti od kroja može biti kompletno svetla.

Kada smo kod dezena, žena jabuka treba da izbegava krupne dezene, jer će se činiti da vas je napao materijal koji neće sam da ode. Umesto toga, bolje je da izaberete dezene koji spadaju u grupu horizontalnih pruga, sitnih tufni, kašmir šare ili kockice, koje ne prelaze veličinu od 5 cm po detalju. Štampe koje se nađu u gornjim delovima odeće uvek ukrupnjuju siluetu, te ukoliko je neophodno birajte da se nađu u donjem delu.

Kad je reč o tkaninama, one su podjednako važne koliko i kroj odeće koji kupujete. Ukoliko tkanina nije “laskava” vašoj figuri, bez obzira na model, može biti apsolutni promašaj u izboru i naglasiti sve nedostatke koje ste krojem pokušali da sakrijete.  Vodite računa o tome da pojednine tkanine mogu biti veliki neprijatelj vašem telu i da ga učine voluminoznijim no što jeste ili da istaknu ono što vi nikad niste ni pomislili. Jabuke ne treba da se nađu u modelima od satena, šifona ili spandeksa. Tkanine koje su pravi izbor za jabuke su one koje se ne lepe niti ocrtavaju siluetu već je tek pomalo naglase i oblikuju. To će reći da je žersej u mat ocijama sjajan saveznik, pored njega u dobrim ste odnosima sa pamukom, mešavinama vune i viskozom.


Ključni modni detalj za jabuku ima četiri slova i glasi: kaiš. Ovaj će detalj učiniti mnogo svakoj od vas jabuka. Stvoriće iluziju linije pojasa,  sakriti nedostatke oko stomaka i dati ukupan utisak koji će siluetu učiniti proporcionalnijom. S tim u vezi, sve što ima kaiš kao deo ili posledicu  - jakna, haljina, suknja, pantalone, ne bi trebao da se nosi bez istog. Čak i Chanel varijanta lančanog kaiša od koga se možda grozite, a možda i ne, je apsolutno za preporuku jer sa svojim visećim dodatima skreće pogled sa problematične zone i postaje instant vladar vašeg dnevnog ili večernjeg imidža, čineći da vam torzo postane duži i vitkiji. S obzirom da jabuke po pravilu imaju tanke udove, dobra narukvica ili visoke potpetice biće takođe neizostavan detalj za skrenu pažnju sa problematičnih delova.

Preporučujemo

foto

15. 08. 18

Virgil Abloh u saradnji sa Nike-om i Serenom Williams

Šampionka tenisa će ove godine nositi Ablohove kreacije na US Open turniru koji počinje 27. avgusta i predstaviti novu liniju po prvi put.

foto

10. 07. 18

Čarobna revija Dolce & Gabbana

Ovakvu reviju još niste videli!

Search