Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

11. 05. 2015

Oblačenje za oblik tela kruška

Ključ je u balansiranju gornjeg i donjeg dela tela

Ovaj oblik tela odlikuje disproporcija gornjeg i donjeg dela. Tako se kod ovog tipa javlja bista sitnija od bokova, naglašena linija struka i obično u celom paketu dolazi i dugačak vrat.

S obzirom da ovaj tip tela ima jaku disproporciju gornjeg i donjeg dela siluete, ovo treba da bude i početna tačka kojom ćete se voditi pri izboru svakog od komada garderobe. To bi značilo da su sve boje spektra dozvoljene u gornjem delu jer će dati na volumenu i napraviti sklad sa donjim delom tela. Dok u donjem delu tela treba voditi računa o izboru boja koje se kreću u tamnijim tonalitetima jer bi svako preterivanje  sa dezenima na zadnjici i bokovima donelo neželjene rezultate. Ukoliko se baš ne može oteti preteranoj želji za dezenom u donjem delu, svedite dezen na monohromatski ili u najgorem slučaju dvobojni bliskog tonaliteta koji će dati samo malo živosti, nikako preterane pri tom. Hrabre izbore dezena ipak ostavite za gornje delove, bolje je. Ono što svakako nemojte činiti je da se odlučite za dezen u ukupnom imidžu, jer ćete postiči modnu fatamorganu, u kojoj će u neverici svi posmatrati kako se rapidno povećava broj elemenata dezena koji ste izabrali gledajući vas od glave do pete.

Tkanine su za dame kruške najbolje one koje su kruće u tkanju. Pogotovo iz razloga što mogu da simuliraju potpuno novi utisak u dobrom kroju. Lepršavi materijali takođe nisu izuzeti iz garderobera kruške. Ipak, oprez: žersej, lan, poliester, viskoza i mešavine su dobar pravac, svako skretanje sa puta na kolosek teških pliševa, trikotaže, vune, čipke moraju biti odmah sankcionisani. Ali, znajući da je moda nekada jača od savesti i svesti o sebi, ukoliko baš morate gore pomenute tkanine birajte samo za gornje delove, jer će samo tada napraviti željene proporcije.

Kod modnih dodataka, kruške moraju da se orijentišu na svoj torzo. Dakle, sve što može da bude magnet pogledima a locirano je na vašem vratu i ušima prava je stvar za vas. Kruške mogu sa zavišću drugih da nose dramatično velike minđuše, dugačke i zanimljive ogrlice ali nikako ispod nivoa pupka. Pored toga, visoke štikle su još jedan dobar prijatelj krušaka. Sandale koje imaju kaišiće poizicionirane ne iznad gležnja takođe su dobar izbor jer mogu izdužiti liniju nogu. Takođe, podjednako im dobro stoje špicaste cipele, kao i platforme i oble forme. Samo povedite računa kod izbora čizama. Kruške kod modela čizama moraju da usklađuju visinu šare sa odećom koju nose. Oble siluete najčešće imaju tanušne noge, pa bi neka gruba forma presečena na liniji lista krušku pretvorila u mačku u pogrešnim čizmama. Ipak s druge strane najrazličitiji modeli čak i visoke šare dobar su izbor za vas.

Preporučujemo

foto

15. 08. 18

Virgil Abloh u saradnji sa Nike-om i Serenom Williams

Šampionka tenisa će ove godine nositi Ablohove kreacije na US Open turniru koji počinje 27. avgusta i predstaviti novu liniju po prvi put.

foto

10. 07. 18

Čarobna revija Dolce & Gabbana

Ovakvu reviju još niste videli!

Search