Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

07. 02. 2014

Vladavina color block sistema

Ona traje i sa vremenom postaje sve popularnija

 

Vrhunac popularnosti dostigao je retro šezdesetih i potom, razuzdanih osamdesetih a od 2011. ponovo je u raznim formama prisutan u odnim vodama. Predstavljamo vam njegovo visočanstvo, color block!

Da bismo pronikli u njegovu srž, prvo moramo da definišemo ovaj pojam, toliko upotrebljavan kako u verbalnom, tako i u modnom govoru u poslednje vreme. U suštini, color block princip je jednostavan kao i njegov naziv, u pitanju je bukvalno kombinovanje više boja, po principu boja na boju, dakle ’’blokova’’ boja i građenje odevne kombinacije na taj način.

A da biste izgradili kvalitetnu color block odevnu kombinaciju, prvo pravilo je da boje moraju biti jarke, smele i svetle, čak neon, možete ići i na mirnije varijante, ali tek sa ludim pink, jarko žutim, drečavo zelenim i kobalt plavim će odevna kombinacija zaista doći do izražaja. Zato je ovo široko rasprostranjen letnji trend, ali od skoro, i to je počelo da se menja.

Preporučujemo

foto

15. 08. 18

Virgil Abloh u saradnji sa Nike-om i Serenom Williams

Šampionka tenisa će ove godine nositi Ablohove kreacije na US Open turniru koji počinje 27. avgusta i predstaviti novu liniju po prvi put.

foto

10. 07. 18

Čarobna revija Dolce & Gabbana

Ovakvu reviju još niste videli!

Search