Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

25. 12. 2013

Coco Chanel modnih magazina

Diana Vreeland

Francuskinja, koja je za vreme I svetskog rata sa porodicom prebegla u SAD, danas je jedno od najzančajnijih imena u svetu mode. Diana Vreeland je bila urednik Harper's Bazaar-a i “Vogue”-a, konsultant Metropolitan muzeja i cenjeni kolumnista.  Richard Avedon ju je nazvao ženom koja je stvorila novu profesiju, a ono što je izdvajalo je bio njen nepogrešivi stil odevanja, smisao za humor i francuska ležernost, koju je Amerika prosto obožavala.

Kao diktator ukusa, ali i vizionar, 60-te je videla kao godine oslobađanja. Iako je tada već prešla 40-te, Diana je išla korak ispred vremena, te se može reći da je baš ova dama odgovorna za uspeh tadašnjih modela, kao i fotografa, poput David Bailey-a. Bila je lično zadužena za zlatne godine  i stil Jacqueline Kennedy, dokazujući da je moda sastavni deo svakog dela života, pa čak i politike.

Ovekovečena je i na velikom platnu, u filmovima “Factory Girl”,  “Diana Vreeland: The Eye Has to Travel”, “Infamous”, u mjuziklu “Lady in the Dark”, a koliko je njen život bio prepun intriga i drama, najbolje ćete saznati iz autobiografije  “D.V.”, napisane 1984. godine, pet godina pre nego što je preminula od srčanog udara.  Da nije bilo Diane Vreeland, niko ne zna kako bi izgledao modni svet danas. Veličanstvena gospođa V. je poput svoje zemljakinje Coco Chanel, zauvek izmenila lice ne samo mode kao industrije već i one umetničke strane, koja je dostupna svakom od nas. 

Preporučujemo

foto

28. 08. 17

Beyoncé otkriva obline nakon porođaja

Sexy i zanosno... :)

foto

05. 08. 16

Jarke boje dominiraju jesenjim danima

Uz malu pomoć pastela, žuta, plava, crvena su pravi hit

foto

20. 07. 16

Burberry Patchwork torba

Da li će ova torba dostići popularnost trenča legendarne britanske kuće?

Search