Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

16. 01. 2014

La décadanse

Carine Roitfeld

Deset godina je važila za najmoćniju urednicu izdanja “Vogue” Paris, ali iako je 2010. godine ostala bez te pozicije, Carine Roitfeld je možda i najznačajnije ime evropskih modnih izdanja. Najpre je bila model, počela je da piše, a zatim je postala deo Elle magazina. Radila je kao stilista, i kako sama kaže, to nije bio posao u kom se sjajno snalazila. Ali, svoju strast je našla u intrigantnim editorijalima, provokaciji, poigravanju sa trendovima u modnom svetu i dekadencijom. Iako joj je ponuđeno da postane urednik američkog izdanja Harper's Bazaar-a, ona je odbila, maštajući o nečemu ličnijijem i većem.

Snovi Carine Roitfeld su postali stvarnost kada je lansirala “CR Fashion Book”, magazin koji izlazi dva puta godišnje, a podršku projektu je među ostalima dao i gospodin Tom Ford lično. Sa idejom da stvori potpuno drugačiju vrstu modnog magazina, koji neće samo ukrašavati stočić tokom jednog meseca, “CR Fashion Book” je podeljen na četiri dela: muze, ikone, nega kože i fitnes. Iako magazin izlazi samo dva puta godišnje i to na francuskom i engleskom, na sajtu možete pronaći sve najaktuelnije iz sveta mode i stila života.

Da je moda porodičan posao dokazala je i njena ćerka, Julia Restoin Roitfeld. Ona je diplomirala na prestižnom Parsons Univerzitetu u Njujorku, a sada radi grafički dizajn za  Rock and Republic, Max Maru, Altuzzaru i Miu Miu. Povremeno se bavi modelingom, a sa majkom spada u red najbolje obučenih žena sveta. Ništa manje se ni ne očekuje od žena kojima su Mario Testino, Karl Lagerfeld i Riccardo Tisci među najboljim prijateljima. Sin Carine, Vladimir Restoin Roitfeld je kustos i trgovac umetničkim delima.  Preplitanje mode i umetnosti je neminovnost među članovima porodice Roitfeld.

Preporučujemo

foto

28. 08. 17

Beyoncé otkriva obline nakon porođaja

Sexy i zanosno... :)

foto

05. 08. 16

Jarke boje dominiraju jesenjim danima

Uz malu pomoć pastela, žuta, plava, crvena su pravi hit

foto

20. 07. 16

Burberry Patchwork torba

Da li će ova torba dostići popularnost trenča legendarne britanske kuće?

Search