Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

13. 10. 2013

Život u Beloj kući

Nove američke vrednosti

Kao pandan glamuroznom životu koji su vodili, i koji se servirao javnosti, prvih nekoliko godina braka bile su veoma teške. Naime, malo je poznato da je JFK patio od Adisonove bolesti i povrede kičme u ratu, zbog kojih je u periodu od dve godine imao dva hirurška zahvata. Za to vreme Jackie doživljava pobačaj, a naredno dete je mrtvorođeno. 1957. rađa ćerku Caroline jedina od dece koja je i dalje živa, dok John Junior gine u avionskij nesereći 1999.

1960. Kennedy najavljuje svoju kandidaturu za predsednika Amerike, položaj koji dobija kada je porazio protivnika Richarda Nixona. Sa svojih trideset jednom godinom, Jackie postaje najmlađa prva dama u istoriji. Za ovo vreme, uspela je da preuredi čitavu Belu kuću, organizuje program za bitne međunarodne događaje, a što je još važnije ustanovi stil prve dame. Mešavina francusko-američkog stila po kome je prepoznatljiva, nastala je pod kreativnom palicom poznatog dizajnera Olega Cassinia, koji je bio zadužen za odeću prve dame. Pored njegovih kreacija, bila je ljubiteljka brendova Chanel, Givenchy i Dior. Iako nije izbegavala da daje intervjue i da se fotografiše, retko kada je govorila o svom privatnom životu i porodici.

Nakon atentata na JFKa, Jackie se povlači iz javnog života, i osniva brojne humanitarne fondove u čast svog preminulog supruga. Kada je 1968. Johnov brat, Robert Kennedy ubijen, Jackie odlučuje da se uda za grčkog magnata Onassisa, i odseli se iz Amerike, plašeći se za svoju i bezbednost dece. Venčanje je bilo na privatnom Onassisovom ostrvu, Skorpiosu u Jonskom moru. Međutim, tu ne prestaju svi njeni problemi. U avionskoj nesreći 1973. poginuo je Onassisov sin Alexander, a dve godine kasnije umire i Aristotle. Sada već dvostruka udovica, Jackie se vraća u Ameriku i posvećuje se karijeri urednice u izdavačkim kućama. 1994. ustanovljen joj je rak koji se brzo širi, i sredinom iste godine Jackie umire. 

Preporučujemo

foto

28. 08. 17

Beyoncé otkriva obline nakon porođaja

Sexy i zanosno... :)

foto

05. 08. 16

Jarke boje dominiraju jesenjim danima

Uz malu pomoć pastela, žuta, plava, crvena su pravi hit

foto

20. 07. 16

Burberry Patchwork torba

Da li će ova torba dostići popularnost trenča legendarne britanske kuće?

Search