Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

28. 08. 2013

Ovo je priča o estetici princeze stila

Grace Kelly

Pre par godina Karl Lagerfeld je izjavio: „Niko ne može da izgleda poput Grace Kelly - ona je bila najlepša plavuša svoga doba. Siguran sam da bi, da je živa i danas bila neodoljiva. Ta vrsta savršenosti mora čak i da prekrasno stari".

Grace Patricia Kelly je rođena je 1929. godine u Philadelphiji. Oduvek je htela da postane glumica, pa je zato sa samo  17 godina otišla u New York, gde je upisala American Academy of Dramatic Arts. Debitovala je na Broadwayu u drami “Otac”, Augusta Strindberga, nakon čega se seli u Kaliforniju i dobija svoju prvu ulogu u filmu „Četrnaest sati” kojim su joj se otvorila velika vrata holivudske filmske industrije. Pamtimo je po ulogama u filmovima “Tačno u podne” sa Gary Cooperom i Lloydom Bridgesom, “Visoko društvo” sa Frankom Sinatrom, “Drž'te lopova” sa Caryjem Grantom, “Prozor u dvorište” sa Jamesom Stewartom, “Mogambo” sa Clarkom Gableom i “Nazovi M radi ubistva” sa Rayjem Millandom. Za ulogu u filmu “Devojka sa sela” je osvojila Oscara i tada se pojavila na crvenom tepihu u zauvek upamćenoj svetlo zelenoj haljini sa potpisom kostimografkinje Edith Head.

Izrazito važni stilski momenti u njenom životu su naravno činili i filmovi u kojima je glumila. Inspiraciju je pronašla u fazi filmske dive, ali za razliku od njenih savremenica – starleta, upadljivih platinastih plavuša ona je želela da je shvate ozbiljno, pa je uvek delovala pročišćeno, klasično i jednostavno. Sigurno da joj je ta estetika bila urođena, ali na njoj je i marljivo radila, polako i temeljno. Poznavaoci tvrde da je jedan od najjačih uticaja na nju ostavio legendarni dizajner Oleg Cassini. Svoj izgled je najčešće gradila biserima, dugim, širokim suknjama naglašenog struka, šeširima malih oboda, ravnim cipelama i savršeno jednostavnim kardiganima. Bez obzira da li je nosila kapri pantalone il svečanu haljinu njena prefinjenost je zaokružila sve kombinacije. Ona je pravi primer da bez obzira na trendove uvek treba ostati dosledan sebi. 

Pratite strelicu za nastavak priče:

Preporučujemo

foto

28. 08. 17

Beyoncé otkriva obline nakon porođaja

Sexy i zanosno... :)

foto

05. 08. 16

Jarke boje dominiraju jesenjim danima

Uz malu pomoć pastela, žuta, plava, crvena su pravi hit

foto

20. 07. 16

Burberry Patchwork torba

Da li će ova torba dostići popularnost trenča legendarne britanske kuće?

Search