Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

10. 09. 2013

Kao u bajci…

Grace sreće svoga princa

Jednog dana u Cannesu, dok je nosila haljinu sa floralnim printom i crne salonke Grace je srela svog princa. 1956. godine se udala za Princa od Monaka, Rainirea III. i postala Princeza Grace. Danas najpoznatiju venčanicu na svetu, je dizajnirala Helen Rose, a bila je skrojena od 400 metara svile, tafta i svilene mreže. Krasila ju je čipka stara oko 125 godina, a u veo je bilo ušiveno preko hiljadu bisera. Njena venčanica je postala predmet želja i inspiracija mnogim ženama.

Grace je volela i nadahnula mnoga velika dizajnerska imena kao što su Yves Saint Laurent, Cristobal Balenciaga, Christian Dior, Hubert de Givenchy i Coco Chanel, a sve što je nosila, tada se, kao i dan danas, svrstavalo u nepobitna modna pravila. Kada se pojavila sa kockastom Hermesovom torbom pod rukom, istog momenta je u legendu ušla Kelly Bag kreirana upravo u njezinu čast, koja je i danas jedan od najprodavanijih modela.

Ipak i pored svih mogućnosti koje su joj je otvorile, Grace nije bila rasipna, naprotiv, trošila je vrlo racionalno, a omiljene komade nije odbacivala samo zato što su izašli iz trenda. Najviše je bila spremna da izdvoji za svoj omiljeni modni dodatak- savršeni par rukavica.

Nakon venčanja, Grace Kelly se nikada više nije vratila filmu. Ipak ostala je verna svom stilu i sve do kraja svog prerano prekinutog života ostala je poznata kao princeza istinskog i jednostavnog chica.

Preporučujemo

foto

28. 08. 17

Beyoncé otkriva obline nakon porođaja

Sexy i zanosno... :)

foto

05. 08. 16

Jarke boje dominiraju jesenjim danima

Uz malu pomoć pastela, žuta, plava, crvena su pravi hit

foto

20. 07. 16

Burberry Patchwork torba

Da li će ova torba dostići popularnost trenča legendarne britanske kuće?

Search