Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

26. 05. 2014

Veliki povratak modnih klasika

Klasični komadi garderobe ponovo preuzimaju vlast

Trenutno se nalazimo u prelaznom periodu između proleća i leta, veoma zahtevnom za kombinovanje modnog i praktičnog odevanja. Trendovi koje pratimo od jesenas nam poručuju da su kratki topovi, oversized kaputići pastelnih boja, suknje od neoprena, mrežaste bomber jakne i široke pantalone must have, ali na ulicama modnih metropola sve češće viđamo žene koje izgledaju fenomenalno u kapri i cigaret pantalonama, blejzerima, bajkerskim jaknama i prugastim majicama, trenč mantilima... A svi navedeni komadi i nisu baš bili zastupljeni na pistama poslednjih par sezona, zar ne?

Možda je ova tendencija posledica promenljivog vremena svuda na planeti, pa umesto pastelne suknjice i štikli, žene biraju praktičnije vunene pantalone i mokasine, ali sudeći po vodećim web sajtovima za prodaju dizajnerske robe (Matches.com, Net-A-Porter...), u prelaznom periodu sa jeseni na zimu i sa proleća na leto je sve veći porast kupovine baš esencijalnih, klasičnih komada garderobe, koje ovi distributeri imaju u zalihama cele godine.

Ovo su komadi koji čine kičmu svakog garderobera i služe prvenstveno da izbalansiraju sve te smele i ekscentrične trendove u koje se upuštamo, pogotovo onda kada ne želimo da od glave do pete nosimo trend.

Baš ovo se smatra ključem naglog porasta prodaje klasičnih odevnih komada, jer je kod mnogih žena došlo do prezasićenja izbilnom trpezom koju trendovi nude i traže nešto sa manje modnih kalorija.

Mnogi dizajneri se i dalje drže predimenzioniranih silueta za ovu i narednu sezonu, ali uticajni glasovi modnih znalaca poput Phoebe Philo iz Céline, Nicolas Ghesquière iz Louis Vuitton i Hedi Slimane iz Saint Laurent-a, se zalažu za prirodniju i svedeniju siluetu za nerednu sezonu.

Preporučujemo

foto

15. 08. 18

Virgil Abloh u saradnji sa Nike-om i Serenom Williams

Šampionka tenisa će ove godine nositi Ablohove kreacije na US Open turniru koji počinje 27. avgusta i predstaviti novu liniju po prvi put.

foto

10. 07. 18

Čarobna revija Dolce & Gabbana

Ovakvu reviju još niste videli!

Search