Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

08. 05. 2014

Kako da nosite: sandale+čarape?

Praktično uputstvo za dešifrovanje ovog sezonskog trenda

Sandale i čarape... nekada je ovo bio modni prekršaj ali ove sezone je veliki trend... Ako se pitate da li možete da iznesete ovakav izgled i budete šik, SML vam odgovara- da! Ali, samo ako primenite ovaj trend na pravi način – u dobrom stilu.

Prvo, morate odabrati model sandala i čarapa koji se slažu uz vaš ični stil. Ako ste pristalica klasičnijeg oblačenja, neka sandale i čarape budu svedene i monohromatske. Ako imate urbaniji fazon, začinite vašu kombinaciju bojom ili dezenom. A ako ste pristalica casual stila, neka čarape slobodno budu deblje i teksturirane, da biste postigli taj opušteniji sportski stil.

Druga bitna stvar je da čarape i sandale moraju da odgovaraju vašem obliku tela i formi nogu.

Kraće čarapice do gležnja će bolje izgledati na visokim ženama sa tanjim nogama. To je izgled za mlađe, jer daje taj ’devojčica’ šarm svakoj odevnoj kombinaciji.

Duže i tanje sokne, koje sežu dopolovine lista i slobodno su nabrane na zglobovima, će stvoriti iluziju dužih nodu i tanjih članaka, vizualno balansirajući punije noge.

Ako boja čarapa ostane u stok kolor paleti kao boja sandala, to će dati elegantniju liniju noge, što je izgled pogodniji za one koje preferiraju damski stil.

Pored ovoga, bitno je da naglasimo i sledeće:

Nikako ne kombinujte japanke sa čarapama i ako se odlučujete za boju, neka čarape budu jednobojne, najbolje u kontrastnoj nijansi u odnosu na sandalu, za avangardniji izgled, ako je čarapa dezenirana, sandale moraju biti jednobojne i svedenije, jer u ovom slučaju, čarape dominiraju. Nemojte koristiti pletene, vunene čarape koje je štrikala vaša baka, to nikako nije modni detalj. Čarape u boji kože su uvek najbolja varijanta ako želite da eksperimentičete sa ovim stilom, zato je najbolje da krenete odatle i vidite u kom pravcu ćete otići - bukvalno!

Da bismo vas inspirisali, pogledajte nekoliko primera dobrog kombinovanja sandala i čarapa koji su naši favoriti:

Preporučujemo

foto

15. 08. 18

Virgil Abloh u saradnji sa Nike-om i Serenom Williams

Šampionka tenisa će ove godine nositi Ablohove kreacije na US Open turniru koji počinje 27. avgusta i predstaviti novu liniju po prvi put.

foto

10. 07. 18

Čarobna revija Dolce & Gabbana

Ovakvu reviju još niste videli!

Search