Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

21. 09. 2012

Upečatljivo prstenje

Pošaljite poruku

Kako su masivne ogrlice bile u centru pažnje celo leto, vreme je da pod reflektor stane neki drugi komad nakita. Upravo to je nova uloga prstenja ove sezone. Masivno, krupno i  upadljivo, teško ga je ignorisati i ne voleti. Luksuzni proizvođači su se prvi prihvatali dizajniranja raskošnih komada koji bi svaki prst učinili dragocenim. Klasični Chopard, raznobojni De Grisogono ili prefinjeni IDC nude dijamantska rešenja koja oduzimaju dah. Modni magnati Fendi i Versace imaju takvo prstenje u svojoj ponudi. Aurelie Biedermann i Rachel Zoe takođe daju svoj doprinos ovom trendu i čine ga malo pristupačnijim. Naravno, obojeno staklo, cirkoni i metal su idealna zamena koju možete pronaći u svim radnjama koje prodaju nakit. H&M, Top Shop i drugi lanci brze mode poput Zare i Manga  su sjajan izvor najrazličitijih stilova prstenja uz koje ćete sigurno ostati primećeni.

Još od drevnog Egipta i antičkih Rimljana krupno prstenje od dragocenih metala i dragog kamenja je bilo namenjeno važnim osobama i kraljevima. U modernijoj varijanti, Coco Chanel je praktikovala upotrebu veštačkog dragog kamenja u svojim kreacijama po uzoru na Egipćane još 1920-tih, a Paco Rabanne je eksperimentisao sa jeftinim materijalima, plastikom, PVCom i jarkim bojama da bi 1960-tih podigao popularnost upečatljivog nakita uopšte.

Potičući iz ovako raznovrsne i bogate istorije, prstenje je ove jeseni i zime smelo, veliko i sadrži mnoge elemente prethodnih decenija i vekova, zato su buvljaci ili bakina kutija sa nakitom idealno mesto za početak potrage za vašim idealnim prstenom.

Kada birate masivni prsten, vodite računa da se slaže sa vašim stilom jer u suprotnom će previše odskakati i izgledaćete čudno. Tako na primer, ako naginjete klasičnijem oblačenju, velikom prstenu sa lobanjom nije mesto na vašoj ruci. 

Kada nosite upečatljivi prsten, svedite ostali nakit na minimum. Ne nosite narukvice i sat na toj ruci jer sve to samo ugušiti efekat prstena.

Nemojte se truditi da kompletirate prsten i ostatak nakita na sebi, prsten treba da se uklopi u celokupnu odevnu kombinaciju, ali njegova svrha jeste da sam po sebi ostavlja najveći utisak.

Preporučujemo

foto

15. 08. 18

Virgil Abloh u saradnji sa Nike-om i Serenom Williams

Šampionka tenisa će ove godine nositi Ablohove kreacije na US Open turniru koji počinje 27. avgusta i predstaviti novu liniju po prvi put.

foto

10. 07. 18

Čarobna revija Dolce & Gabbana

Ovakvu reviju još niste videli!

Search