Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

27. 09. 2012

Izrazite vaš stav ogrlicom

Na pravi način

Ogrlice su jedna od najznačajnijih karika u priči o nakitu, pogotovo u sferi primene tipa i dužine ogrlice i načina na koji se nosi. Naime, ukoliko kupite prsten ili mindjuše, možete uz malo sreće lakše proći oku kritike, dok se ogrlice u očima muškaraca nekako najpre "ukadriraju" u prolazu ka obimu grudi doduše. Ogrlice nisu samo za velike dekoltee, one svoju primenu nalaze košuljama ili t-shirt majicama. Postale su značajnije kako u izboru tako i u primeni u poslednjim modnim dekadama. Kada je o praktičnosti reč ipak nije savet je da ne pribegavate ukoliko ne morate nošenju ogrlica preko rol kragni pogotovo nikada preko tankih trikotažnih ili mako rolki! Ne samo da će oglrica "poželeti" da upetljana u neku nit ostane trajno vezana za vašu kragnu već će sve to će zajedno izgledati jako loše.

Kod izbora ogrlica imajte u vidu visinu vrata i oblik lica. Ako je vaše lice okruglo ili kockasto bolje je da birate duže ogrlice koje se spuštaju do korena grudi i nikada preko visine pojasa, dok ukoliko imate pravougaono ili ovalno lice, perfektan izbor za vas su kratke "choker" forme koje idu uz vrat sa maksimalno jednim ne prevelikim priveskom. To su osnovne smernice koje ne limitiraju izbore jer se pri izboru oglrica treba voditi računa i o formi garderobe koju nosite. Treba imati i vrat u vidu, Ukoliko nije dovoljno visok nemojte birati pretanke ili predecentne ogrlice jer će se "izgubiti" između dekoltea i brade. Birajte oglice koje su formom alke i koje mogu imati i priveske, kako rekosmo, na sebi, jer će tako dodatno produžiti proporciju biste. Takođe ukoliko imate male disproporcije u odnosu biste i vrata nisu preporučljive ni preduge ogrlice koje će samo naglasiti ovaj nedostatak.

Preporučujemo

foto

15. 08. 18

Virgil Abloh u saradnji sa Nike-om i Serenom Williams

Šampionka tenisa će ove godine nositi Ablohove kreacije na US Open turniru koji počinje 27. avgusta i predstaviti novu liniju po prvi put.

foto

10. 07. 18

Čarobna revija Dolce & Gabbana

Ovakvu reviju još niste videli!

Search