Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

30. 10. 2012

Pravila za nošenje nakita

Neophodni detalji

Da se na samom početku podsetimo da je upravo besmrtna Coco Chanel bila majstor teorije o neophodnosti kombinovanja originalnog i ekstravagantnog nakita sa jednostavnim i lineranim krojevima (setimo se samo male crne haljine sa dugim i bogato dekorisanim niskama bisera). Ipak, ako se malo bolje udubimo u njena estetska pravila, više nam je govorila o tome kako da na pravi način uklapamo nakit i kombinujemo ga sa stilom i poznavanjem prilika i potreba za istim.

Jedna od prvih, krucijalnih grešaka u interpretaciji ovog nasleđa je u preterivanju količinom nakita. Potrebno je veoma malo da u trenutku izgledate kao Radža od Džajpura ili novogodišnja jelka, bez obzira na to da savremeni bonton i nije toliko rigorozan kao što je nekada bio i samim tim za određeni nakit otvorio nove mogućnosti, ne limitirajući pritom povod, stil ili upotrebu odredjenog nakita, treba ipak biti pažljiv. Nekada je bilo pravilo da se dijamanti ne nose preko dana i nikada pre 40-te godine života, dok su biseri bili potpuno zabranjeni u sportskim kombinacijama. Osuda okoline u kršenju ovih pravila bila je vidljiva i osuđujuća u to vreme. Danas stvari stoje drugačije, mada treba imati u vidu da kako dijamanti tako i biseri, treba da vam pripadaju a ne samo da ih posedujete, ako ste razumeli poentu. Ipak, ma kako danas bilo prihvatljivo da se na ulici i raznim situacijama vidi svašta, savet je da bi najbiolje bilo nositi pažljivo biran nakit u skladu sa imidžom koji imate, formom lica i siluetom, jer će to biti znak dobrog ukusa i stila koji je autentičan i ličan. Tako je dobar izbor za neke večernje ili značajne prilike ne “prosuti” po sebi sve što imate u kutiji za nakit, već izabrati jedan ali vredan komad.

Savet plus - ukoliko niste engleska kraljica nemojte nositi setove koji podrazumevaju velike minđuše i raskošne ogrlice, nama običnim smrtnicima je svakako primereniji modni izraz manje je više!

Uživajte u nakitu!

Preporučujemo

foto

15. 08. 18

Virgil Abloh u saradnji sa Nike-om i Serenom Williams

Šampionka tenisa će ove godine nositi Ablohove kreacije na US Open turniru koji počinje 27. avgusta i predstaviti novu liniju po prvi put.

foto

10. 07. 18

Čarobna revija Dolce & Gabbana

Ovakvu reviju još niste videli!

Search