Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

06. 07. 2012

Jedan odevni komad za sve prilike

Njegovo veličanstvo-kombinezon

Kako je kombinezon, pored toga što je praktičan, jedan od ključnih komada ovog leta, svakako je zaslužio da se o njemu napiše nekoliko reči.

Ovaj trendi odevni komad vodi poreklo iz 18.veka i u komad kakvim ga danas znamo i nosimo evoluirao je iz radne odeće za rudare i mehaničare. Žene su po prvi put nosile kombinezone takođe kao radnu odeću za vreme Drugog svetskog rata a tek 1960-tih i 1970-tih su doživeli modni preporod i od tada se stalno vraćaju u najrazličitijim formama, bojama, materijalima i dužinama za svačiji ukus i modni stil.

Ali, ako se odlučite za ovaj komad garderobe, imajte u vidu da je jednostavnost ovog odevnog komada koji rešava celu kombinaciju samo prividna i da nije uvek lako pronaći prave detalje i dodatke. Kombinezon je važio za izbor hrabrijih i ekscentričnijih dama, ali nema razloga da ne eksperimentišete i ne probate da ga uklopite u svoj stil. Postoji niz načina kako da iznesete ovaj komad sa stilom i na pravi način a SML vam ih otkriva u ovom tekstu:

Pronađite pravi model! Ne stoji svaki model kombinezona svakom tipu figure. Ako ste dama kruška, široke nogavice i podignut struk će izbalansirati figuru, dame jabuke treba da istaknu struk, visoke i mršave dame treba da biraju kraće modele koji nisu previše uski a niže dame treba da paze da se ne izgube u materijalu i da biraju uže i ukrojene modele.

Kombinezoni se obično vezuju za glamuroznije prilike, što ne mora biti pravilo. Za dnevnu varijantu birajte pastelnije tonove i mat, prirodne materijale a za veče se odlučite za svilu, saten ili čak šljokice, uz smele boje sezone.

Umerenost je ključna: da ne biste izgledali kao da ste upravo došli sa farme, nikada uz kombinezon nemojte kombinovati sa kariranim desenom, kaubojskim čizmama, širokim resama ili uz bilo šta što podseća na vestern, da ne biste izgledali kao da idete na maskenbal.

Ako birate kombinezon širokih nogavica, štikle će najbolje ići uz to. Tako ćete postići ženstveniji izgled i izdužene noge i figuru.

Kombinezon od lana ili pamuka može izgledati grublje, pa ga uparite sa ženstvenim detaljima, tankim pojasem, nežnim nakitom i malom tašnom.

Slojevi su ključ ako želite trendi izgled. Bluza umesto majice ispod kombinezona daće vam elegantniji izgled a laki blejzer ili kardigan preko učiniće da vaš izgled ima strukturu.

Zaobiđite teksas! Kao što smo rekli, ako želite da zaobiđete farmersku estetiku, teksas je materijal koji želite da izbegnete. Svila, viskoza, pamuk, lan ili bilo koji drugi letnji materijal mnogo bolje stoji i laska svakoj figuri.

Boje i dezeni idu rame uz rame sa prethodnim savetom. Cvetni print na tamnoj podlozi je apsolutni hit, jarke boje takođe, zato je leto savršeno za ovaj odevni komad.

Ako želite da uvek budete obaveštene o svim novostima, novitetima, trendovima i savetima iz sveta mode, prijavite se na SML Newsletter OVDE

Preporučujemo

foto

15. 08. 18

Virgil Abloh u saradnji sa Nike-om i Serenom Williams

Šampionka tenisa će ove godine nositi Ablohove kreacije na US Open turniru koji počinje 27. avgusta i predstaviti novu liniju po prvi put.

foto

10. 07. 18

Čarobna revija Dolce & Gabbana

Ovakvu reviju još niste videli!

Search