Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

30. 07. 2012

Detalji od metala

Nitne i lanci kao deo svake odevne kombinacije

Nitne su već nekoliko sezona neizostavan detalj kako na odeći, tako i na torbama i cipelama. Ne vezuju se za ostale trendove ili godišnja doba; nitne su tu da svaku odevnu kombinaciju upotpune i učine vaš izgled pomalo opasnijim i zavodljivijim.

Nakon što su nitne stekle svoje mesto među trendovima, pridružili su im se lanci. Iako ništa od ovog ne zvuči ženstveno, dizajneri su se potrudili da metali postanu prikladniza svakodnevne kombinacije, a inspiraciju su crpli iz 70-ih godina, da bi nastavili i došli do 90-ih i oživljavanja detalja koje je Gianni Versace obožavao, poput zihernadli i klasičnih Chanel lanaca, koji se nose na kukovima, a fantastično su se uklopili uz pastelne boje i lagane materijale, dajući im neophodni kontrast. Takođe, metalni kaiševi sa nitnama ili lancima, su veliki modni trend, ističu struk i deluju otmeno. 

Ono što se nekada smatralo modnim rizikom, čak i greškom je mešanje srebra i zlata. Danas, teško da je to slučaj, jer je paleta boja već bogata, a trendovi poput color-blockinga se zasnivaju na sudaru suprotnosti i kombinacijama koje na prvi pogled deluju rizično.

Posebno su zanimljive kombinacije čipke sa kožom i nitnama, a taj trend se nastavlja i sledeće sezone. Romantična čipka i metali daju svakoj kombinaciji dozu dramatičnosti, a koliko su nitne i lanci popularni svedoče revije kuća Versace, Burberry, Jil Sander i drugih. 

Preporučujemo

foto

15. 08. 18

Virgil Abloh u saradnji sa Nike-om i Serenom Williams

Šampionka tenisa će ove godine nositi Ablohove kreacije na US Open turniru koji počinje 27. avgusta i predstaviti novu liniju po prvi put.

foto

10. 07. 18

Čarobna revija Dolce & Gabbana

Ovakvu reviju još niste videli!

Search