Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

03. 07. 2012

Kaftan - obavezni letnji komad garderobe

Kako i gde ga nositi?

O istoriji kaftana smo već pisali, ali kako je leto već stiglo, pred vama su predlozi kako i kada nositi kaftan.

Kaftan preko kupaćeg kostima je podjednako šik i praktičan. Ukoliko je duži, nosi se isto kao haljine za plažu. Ukoliko je kraći, možete obući teksas šorc ili lagane, letnje bermude. Velike minđuše i narukvice su pravi izbor za sve žene koje vole kaftane. Kako ovaj odevni komad potiče sa Istoka, nakit je poželjan, jer će mu dati autentičnu notu.

Kaftani su lepršavi, a izbor boja i dezena je beskonačan. Ne samo da pokazuje dobar ukus, već se može iskoristiti za žurke na plaži ili na brodu, spajajući trendove sa otmenošću. Uz uske kapri pantalone ili helanke, ovaj odevni komad možete nositi i danju, tokom šetnje gradom ili dok ispijate osvežavajuće piće dok u popodnevnim časovima ćaskate sa prijateljicama.

Takođe, kaftan se može nositi i sa farmericama, a platneni kaiš ili tanki kaiš sa lancima su odličan izbor ukoliko želite da isktanete struk, a ukoliko ste pomislili da se kaftani nose samo uz japanke ili ravne sandale, grešite. Mešanje stilova može biti izuzetno zabavno, te uz klasične salonke ili sandale sa platformom u bojama leta, možete kafatnu dati svoj pečat, spajajući istok i zapad, tradicionalno i moderno.

Danas postoje različiti modeli kaftana, te za one koji vole klasičan stil tu su kaftani koji podsećaju košulje, a za seksi zavodnice predviđeni su kaftani na jedno rame. Često su ukrašeni diskretnim cirkonima, koji im daju izvesnu dozu glamura.

Kaftan predstavlja investiciju, jer se može nositi svuda, čak i kod kuće. Dočekajte prijatelje u ovom obično-neobičnom komadu odeće, u kom ćete se sasvim sigurno osećati udobno, dok služite večeru ili neobavezno ćaskate. Pri odabiru kaftana vodite se najpre svojim stilom, te birajte dezene i boje koje ćete lako iskladiti sa ostatkom vaše letnje odeće. Ne zaboravite da se kaftan kao haljina ipak nosi samo na moru, dok je za gradski izgled najpoželjnije da obučete helanke. Sa kaftanom nećete proći nezapaženo, a o njegovoj popularnosti i aktuelnosti svedoči i broj holivudskih zvezdi koje se tokom leta ne odvajaju od svojih kaftana.

Ako želite da uvek budete u  toku sa informacijama sveta mode i modnih trendova, prijavite se na SML Newsletter OVDE!

Preporučujemo

foto

15. 08. 18

Virgil Abloh u saradnji sa Nike-om i Serenom Williams

Šampionka tenisa će ove godine nositi Ablohove kreacije na US Open turniru koji počinje 27. avgusta i predstaviti novu liniju po prvi put.

foto

10. 07. 18

Čarobna revija Dolce & Gabbana

Ovakvu reviju još niste videli!

Search