Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

27. 06. 2012

Pripijene i uske haljine

U Herve Leger stilu

Herve Leger haljine su proslavile ovu modnu kuću, još od njenih početaka, sredinom osamdesetih. Gotovo trideset godina kasnije, tesne haljine, koje podsećaju na zavoje i koje ističu i naglašavaju svaku oblinu, su postale obavezan komad u ormaru većine žena širom sveta. Kako cene original haljina sa potpisom Herve Leger nisu dostpune svima, lako je pronaći jeftinije zamene u prodavnicama poznatih uličnih robnih marki.

Izbor veša je od ključne važnosti ukoliko se odlučite da obučete ovakvu haljinu. Ono što zvezde Holivuda nose su najrazličitiji komadi za oblikovanje tela, a najjednostavniji je obući dubok steznik i push-up bra. Takođe, ove haljine nisu primerene svakoj građi, ali daleko od toga da su namenjene samo devojkama sa modnih pisti. Bitno je da vaša figura izgleda skladno i proporcionalno, a to je nešto što možete proceniti već pri probanju haljine u prodavnici.

Ovo su modeli haljina namenji večernjim izlascima, a visoke potpetice se podrazumevaju. Iako jednostavne, ove haljine će preko dana izgledati krajnje neprikladno, čak i sa ravnom obućom. Uske i pripijene haljine, koje su se proslavile na premijerama filmova i otvaranjima najpoznatijih svetskih klubova ne mogu se tretirati kao deo dnevne odeće.

Opšte prihvaćen naziv za ove haljine je body-con, skraćeno od body- conscious (telo i svest), te se vodite time, jer samo kada prihvatite svoje telo i naučite da istaknete svoje dobre strane, moćićete da izgledate poput prave Herve Leger dame. U galeriji možete proceniti koje zvezde su uspele da iznesu ove haljine kako treba, ali i da pogledate koji su to aktuleni modeli u radnjama u regionu.

Ako želite da uvek budete obaveštene o svim novostima i novitetima iz sveta mode, prijavite se na SML Newsletter OVDE!

Preporučujemo

foto

15. 08. 18

Virgil Abloh u saradnji sa Nike-om i Serenom Williams

Šampionka tenisa će ove godine nositi Ablohove kreacije na US Open turniru koji počinje 27. avgusta i predstaviti novu liniju po prvi put.

foto

10. 07. 18

Čarobna revija Dolce & Gabbana

Ovakvu reviju još niste videli!

Search