Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

25. 05. 2012

Fina trikotaža

Komadi za sve prilike i godišnja doba

Bez obzira na godišnje doba, fina trikotaža ili pletivo, uvek ima svoje mesto među odevnim komadima. Ove sezone se nosi trikotaža u pastelnim bojama, koju je predstavila modna kuća Chanel na reviji za proleće/leto 2012. godine, a i modeli i boje su pogodni za elegantnije prilike, ali i odlazak na posao. Za večernje izlaske je tu trokotaža crne i srerbne boje, komadi koje smo videli na reviji Isabel Marant.

Trikotaža se odlično kombinuje sa svilom i drugim laganim materijalima, dajući odevnoj kombinaciji ravnotežu kada su materijali u pitanju. Zavisno od gustine tkanja samog pletiva trikotaža može istaći obline, ukoliko je u pitanju fino tkanje, ili izgledati nemarno i opuštenije, kod krupnog tkanja. Fina trikotaža je pogodnija za neke svečanije prilike, dok se krupno tkanje nosi tokom dana, najčešće u vidu kardigana, koji zamenjuje prolećne jakne i blejzere. 

Investiranje u pletivo je isplatljivo jer ono ne zavisi od trendova, već je uvek potrebno i prisutno. Osim pomenutih kardigana, najčešće se nose haljine od trikotaže, a za početak odaberite komade u bojama koje najviše odgovaraju vašem stilu i potrebama. 

Preporučujemo

foto

15. 08. 18

Virgil Abloh u saradnji sa Nike-om i Serenom Williams

Šampionka tenisa će ove godine nositi Ablohove kreacije na US Open turniru koji počinje 27. avgusta i predstaviti novu liniju po prvi put.

foto

10. 07. 18

Čarobna revija Dolce & Gabbana

Ovakvu reviju još niste videli!

dragica    |    25. 05. 2012   |   10:11:23

Made by me ...

Divan tekst i divna trikotaža .Ja spadam u one koji obožavaju trikotažu !!!

pošalji odgovor
Search