Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

09. 04. 2012

Kako nositi helanke

Bez dileme...

Helanke su veliki povratak doživele početkom milenijumam u kombinaciji sa kratkim teksas suknjama i starkama. Trend je ostao na ulicama, iako niko od nizajnera ne haje za helanke već godinama unazad. I ako su zimski dani prošli, pomama za helankama ne jenjava. Osim ako se ne bavite sportom, te su vam helanke sastavni deo opreme za trening, vreme je da definišemo kako i kada se helane nose, a da njihova grejna funkcija nije uključena.

Pamučne, u raznim bojama, sa dezenima, helanke su napustile svoju primarnu funkciju i od modnog detalja postale su zamena za pantalone. Naravno, tu dolazimo do velikog modnog faula, jer se preko helanki sve ocrtava, čak i kakve gaćice nosite. Kombinacija helanki , umesto skinny farmerica, sa kraćim majicama, može da ostavi pogrešnu sliku o vašoj modnoj svesti.

Zato smo rešili da napravimo kompromis. Helanke su nosive i udobne, a da bi postigli željenu estetiku, predlažemo tunike, kratke haljine ili duže majice – sve što prekriva zadnjicu. Uz baletanke ili oksfordice, dobićete jednostavnu i ležernu dnevnu kombinaciju, a bićete i zavodljivi bez tračka vulgarnosti.

Imitacija kože i PVC helanke mogu biti odličan dodatak večernjim kombinacijama. Tek tada su dozvoljene sandale sa potpeticom, ali pravilo da se na helankama ne sme videti pojas i dalje stoji. I ako su pravila tu da bu se kršila, ovo pravilo, da helanke nisu pantalone, prekršite u teretani. Kostim žene-mačke prepustite holivudskim akcionim heroinama, koje u utegnutim kostimima vode borbe sa vanzemaljcima i ajkulama. 

Preporučujemo

foto

15. 08. 18

Virgil Abloh u saradnji sa Nike-om i Serenom Williams

Šampionka tenisa će ove godine nositi Ablohove kreacije na US Open turniru koji počinje 27. avgusta i predstaviti novu liniju po prvi put.

foto

10. 07. 18

Čarobna revija Dolce & Gabbana

Ovakvu reviju još niste videli!

Search