Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

03. 02. 2012

Obucite se za snežni i ledeni dan

Toplo, lepo, poslovno...

Kada su vremenski uslovi ekstremni i niske temperature, vetar i sneg postanu svakodnevna pojava, izlazak iz kuće može postati mučan. Ako, kao većina ljudi, svakodnevno putujete na posao, morate izbalansitari vaš stajling da biste izgledali profesionalno i lepo a istovremeno da vam bude dovoljno toplo i udobno. Zato vam SML daje nekoliko praktičnih saveta kako da se obučete da biste sa stilom podneli vremenske prilike koje su nas zadesile ovih dana.

 -Slojevi- Prvo i najveće pravilo alpinista jeste da oblače više tanjih slojeva garderobe, tako pokreti nisu toliko ograničeni a toplota se ipak zadržava. Povešćemo se njihovim primerom jer slojevi na najbolji mogući način čuvaju toplotu, a ako vam postane vruće u zatvorenom prostoru, lako ih možete skinuti.  Potkošulja dugih rukava je prvi sloj i najbolje je da bude od pamuka, jer, imajte u vidu da ćete je nositi veći deo dana i da je za kožu najbolji prirodan materijal. Košulja, bluza ili majica je sledeći sloj sa sakoom ili kardiganom preko. Ako su temperature veoma niske, vuneni džemper može poslužiti kao druga postava na kaputu i možete ga skinuti i odložiti kada stignete na radno mesto. Džemperi koji su gušće pleteni će bolje zadržati toplotu. Ako je dan vetrovit, kožni mantil će vas najbolje zaštititi, ali je u tom slučaju malopre pomenuti džemper neophodan da vas greje.

 -Obuća- Ako ste pročitali naš savet Šta uvek morate imati u fioci na poslu sada je pravo vreme da nešto od toga sprovedete u delo. Rezervni par lakih cipela na radnom mestu  najbolje će zameniti obuću u kojoj se snalazite po snežnim nanosima.

Pri izboru obuće u kojoj ćete doći na posao morate voditi računa da ona ne propušta vodu, da bude topla i udobna. Kožne čizme su standardno rešenje, ali koža je porozan materijal i u zavisnosti od obrade može se desiti da upiju i propuste vodu, a to nikako ne želite. Gumene čizme su dobro rešenje za snežnu vejavicu, ali ako nemaju postavu, debele čarape će je lako zameniti. Gojzerica ili “ Kanađanke“  su i tople i udobne i ne propuštaju vodu, ali kako nisu mnogo duboke, pazite da vam sneg ne upada u njih.

-Kapa šal i rukavice su obavezni modni detalji. Kada su rukavice u pitanju, odlučite se za kožu sa toplom postavom jer neće propustiti vodu i grejaće vas, dok rukabice sa spojenim prstima takođe dobro zadržavaju toplotu jer se prsti dodiruju međusobno. Šal birajte što duži da možete da ga obmotate više puta oko vrata i lica. Što se kape tiče, izbor je veliki, samo se potrudite da zaštitite uši od vetra, a ako pada sneg, kapa u kompletu sa kišobranom je najbolja kombinacija.

-Nega-Koža ruku i lica najviše reaguje na niske temperature, tako da je morate dodatno negovati.  Za telo se bogatije i masnije kreme podrazumevaju, kao i uljane kupke koje dodatno hrane kožu. Pročitajte naše savete Zimske kreme za lice i Zimska zaštita ruku kako biste sačuvali vašu kožu na najbolji način.

Preporučujemo

foto

15. 08. 18

Virgil Abloh u saradnji sa Nike-om i Serenom Williams

Šampionka tenisa će ove godine nositi Ablohove kreacije na US Open turniru koji počinje 27. avgusta i predstaviti novu liniju po prvi put.

foto

10. 07. 18

Čarobna revija Dolce & Gabbana

Ovakvu reviju još niste videli!

milanka   |    07. 02. 2012   |   00:29:50

Naslov

super tekst. Hvaaalaaa

pošalji odgovor
Search