Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

18. 01. 2012

Moć haljine

Haljina koja može da promeni život

Stvar je sudbine da li ćete se naći na pravom mestu i u pravo vreme, ali haljina je ta koja može da promeni život.  Koliko god to površno zvučalo, hrabri izbori pri odevanju su saučesnici u pravljenju čitavih karijera.

 

-Godine 1994. Christy Turlinton je u društvu koleginice Naomi Campbell i pokojnog Giannia Versacea pistom prošetala u pomalo kičastoj, crnoj haljini prepunoj zihernadli. Kada je tu istu haljinu obukla tada polu-anonimna verenica Hugha Granta, rođena je zvezda. Elizabeth Hurely je skupila hrabrost te se danas niko više ne pita ko je ona. Liz je malu crnu haljinu pretvorila u publicitet zlata vredan, te se malo ko seća da je ovo bila premijera filma “Four Weddings and a Funeral” i da je zvezda večeri trebalo da bude Hugh.

 -Malena crna haljina, potpuno jednostavna, ali savršeno elegantna i otmena je krasila Aurey Hepburn u filmskom klasiku “Breakfast at Tiffany’s”. Haljina je proslavila i film i Audrey i modnu kuću Givenchy, za koju je tada kreirao Hubert de Givenchy. Ogromne perle, muštikla i punđa u kombinacija sa dečijim, ali zavodničkim pogledom fantastične Audrey, stvorili su mit, modernu bajku koja će se prepričava i nepresušnu inspiraciju kako za dizajnere, tako i za devojke koje čekaju gospodina Pravog.

-Ponovo Versace, dodela nagrada Grammy i J. Lo. Možda i najhrabrija haljina koja je ikada prošetala crvenim tepihom. Latino zavodnica je tada bila zvezda u usponu, ali pojavivši se u zelenoj, izazovnoj, lepršavoj haljini svaka sumnja je otklonjena. Čak ni na reklamoj kampanji haljina nije toliko dobro izgledala, mada bi pomislili da supermodel Amber Valleta zna šta radi. Obline su pobedile!

-Iako je sa Islanda, lako je poverovati da je Bjork sa neke druge planete. Ona ne ostavlja ravnodušnim: ili je volite ili ne. Labud – haljina nije vulgarna ni provokativna u seksi smislu, ali je ubedljiva. Makedonski dizajner Marjan Pejoski i islandska trip-hop princeza su dodeli Oskara 2001. godine dodali ekscentričost i magiju koju do tada, a ni od tada, nismo videli.

-Sophia Lauren u filmu “Arabesque”  iz 1966. godine je jasno stavila svima do znanja koliko je dobro biti žena. Dizajner Marc Bohan je tada radio za kuću Dior, a kao veliki fan gospode Lauren, dizajnirao je odeću za njena pojavljivanja u Kanu, ali i u drugim filmovima: “A Countess from Hong Kong”, “Verdict” i “The Cassandra Crossing”.

-Sasvim drugačija zelena haljina od one koju je J. Lo nosila je obeležila film sa Keirom Knightley. Britanska dizajnerka  Jacqueline Durran je kreirala haljinu koja je zvanično najlepši kostim ikada urađen za film. Jedina šteta je što je sam film “Atonement” pao u senku magične zelene haljine na krhkom telu predivne Keire.

-Najsvežiji primer je Pippa Middleton, zvezda kraljevskog venčanja i sestra buduće kraljice. U kreaciji modne kuće Alexander McQueen, Pippa je postala senzacija preko noći, a njena savršeno izvajana pozadina i kraljevsko držanje gotovo da su zasenili najsrećniji dan u sestrinom životu.

O čaroliji cipela govore bajka o Pepeljugi, Čarobnjak iz Oza, pa čak i jedna od najpopularnijih serija današnjice – “Seks i grad”. O magiji savršeno odabrane haljine svedoče prave žene od krva i mesa. Pa vi sada odlučite koji odevni komad zahteva najviše pažnje.

Milica Jarić

Preporučujemo

foto

15. 08. 18

Virgil Abloh u saradnji sa Nike-om i Serenom Williams

Šampionka tenisa će ove godine nositi Ablohove kreacije na US Open turniru koji počinje 27. avgusta i predstaviti novu liniju po prvi put.

foto

10. 07. 18

Čarobna revija Dolce & Gabbana

Ovakvu reviju još niste videli!

Tina   |    18. 01. 2012   |   15:02:00

Naslov

Odlicno predstavljena kratka istorija najpoznatijih haljina. Zelena haljina Kire Najtli je definitivno nesto najbolje do sad vidjeno!

pošalji odgovor
Search