Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

05. 10. 2011

Tufne

se ponovo vraćaju

Bila jednom jedna epoha tufni koja se iznova i iznova vraća u modu i osvežava ženstvenost. Trend tufni svakako je, onaj koji na najbolji način govori o karakteru, stilu i ukusu žene koja se odluči za ovaj stil. Ovaj ženstveni dezen, koji nesporno mnogi često nazovu i "granny", svakako da u svakom svom novom "modnom" životu proživljava intrigante i zanimljive interpertacije. Na našu sreću ili (ne) ovaj dezen je već u proteklih nekoliko sezona počeo da osvaja modne piste i brendove, koji su ga ove jeseni, definitivno oberučke skoro listom prihvatili i od njega napravili "must have sezone". Na vama je da u njemu uživate a ne robujete. Ovo je trend koji svakako sa sobom nosi i dozu vintage stila, samim tim što ćete u ormaru svoje mame ili bake bez sumnje pronaći neki komad ovog romantičnog dezena. Ako ne uspete u tome, onda je na vama svakako mogućnost da se u obilju novih komada odlučite za neki u novom materijalu, ili novoj primeni.

Ove jeseni svakako da će vam izlozi skrenuti pažnju "dezenirani" tufnama. Ponekad u "rizičnim" koloritima velikih intenziteta ali podjednako i u vrlo svedenim ton na ton formama, sve do onih koji su eklektične ili blještave kombinacije. Primetićete da su tufne negde i postale više ovalne nego okrugle, da su negde ukrašene kamenčićima, potpuno su osvojile, tašne, baš u meri u kojoj su se našle na odeći, novčanicima ili kišobranima, pa sve do nameštaja koji je i sam postao zaražen tufnama, što će reći da su postale više od dezena, postale su stil života.
 
E sad, ukoliko ste od onih kojima je moda potreba i stav, onda ćete bez daljnjeg u jesenjoj kupovini kupiti nešto na tufne. Epoha tufni koje su modno počele da egzistiraju još krajem 19. veka, a svoj modni bum doživele 60-tih godina prošlog veka, i dalje postižu isti efekat na one kojih ih vole ali i one druge. Ova sezona ih lako pretvara u seksi privlačne ali i eklsuzivne, otmene i statusne, te se vi odlučite samo o grupi kojoj pripadate, tufne su svakako već izabrane!

Savet u kombinovanju tufni je da ih možete kombinovati u više veličina, nositi istovremeno. Nositi ih u detalju ili u jednom komadu, možete da imate samo kišobran, važno je da vodite računa o tome da ne preterate, po onoj staroj modnoj "less is more". Uživajte u trendu!

Preporučujemo

foto

15. 08. 18

Virgil Abloh u saradnji sa Nike-om i Serenom Williams

Šampionka tenisa će ove godine nositi Ablohove kreacije na US Open turniru koji počinje 27. avgusta i predstaviti novu liniju po prvi put.

foto

10. 07. 18

Čarobna revija Dolce & Gabbana

Ovakvu reviju još niste videli!

Search