Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

13. 07. 2011

Šta da NE kupite kada su na izlozima natpisi "rasprodaja"?

Čuvajte novac za pametnije stvari

U prethodnom tekstu smo se bavili Pametnom kupovinom, ali smo svi sigurno bili žrtve impulsivog shopping-a. Stvari koje smo posle obukli jednom ili nijednom. Garderobe koja je u samom trenutku kupovine bila premala ili prevelika... na sve to gledajte kao na dosta bačenog novca. Da vam se to ne bi desilo, pratite sledećih nekoliko saveta:

Šta da NE kupiti!

Previše koloritnih stvari koje su u trendu u ovom momentu!
Pažnja! Ultra moderna sunčano žuta je trend ovog modnog trenutka ali ne sezone koja nailazi. Ovaj intenzivan ton će u novoh sezoni mesto ustupiti koloritima koji su nešto mirniji i više "vuku" na senf žutu na primer. A od drugih boja biće moderne crna, crvena, ciklama, ljubičasta ali i mirniji tonovi, poput sive, puder roze, i bele. Imajte ovaj spisak kod sebe pre nego posegnete za neku od boja....za sezonu pred nama!

Izbegavajte brendirane stvari čiji se logo čita, bez problema, i sa trečeg sprata?!

Naravno, da je fantastično kada nađemo brendiran komad u pola cene. Ali hoćete li ga zaista nositi.Izaćiće iz mode? Postati slika koja viče svima koji gledaju "JA SAM SA RASPRODAJE!!? Niste stali samo zato što na izlogu piše neko od poznatih svetskih imena, pa koliko god da je to je ipak brend? Pre nego rešite da potrošite značajan novac, razmislite koliko će trebati nečemo što ste kupili da "izađe" iz mode? Ili kupujte pametno, klasike koji su bez vremenske odrednice, onda je to pametna kupovina!!

Pogrešnu veličinu

Čak i ako je sniženje veliko, ne dolazi do istog u vašem obimu grudi ili struka. Ne kupujte nešto što vam ne odgovara, veličinom ma koliko želele da imate odredđenu stvar. Najvažnije je da vam je to što kupite TAMAN!

I evo još jednog BONUS saveta iz ličnog iskustva....ne kupujte ni po kakvoj ceni pocepane, izbušene ili stvari bez dugmadi...sem ako niste:

a) sam svoj majstor i igla je vaš alter ego

b) imate ideju da krojačica uradi malu doradu (I NIJE SKUPA)!

c) stilista ste i treba vam za neko snimanje ;)))

Preporučujemo

foto

15. 08. 18

Virgil Abloh u saradnji sa Nike-om i Serenom Williams

Šampionka tenisa će ove godine nositi Ablohove kreacije na US Open turniru koji počinje 27. avgusta i predstaviti novu liniju po prvi put.

foto

10. 07. 18

Čarobna revija Dolce & Gabbana

Ovakvu reviju još niste videli!

Mina   |    19. 07. 2011   |   03:48:01

Naslov

Hahahahaha!!
Da ste ovo ranije napisali, ne bih imala garderober stvari koje ne nosim :D

pošalji odgovor
Search