Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

13. 04. 2015

10 make up trikova

Koje morate znati

Šminka stvarno može biti najbolji prijatelj žene, može nam pomoći da se osećamo samopouzdanije i opuštenije ali lako možemo i napraviti greške koje čine da izgledamo umorno ili starije. Zato smo okupili najčešće greške u make up-u, kao i jednostavna rešenja.

Dakle, ako često preterate sa karminom ili rumenilom, ne možete da uredite obrve ili da odaberete pravu nijansu podloge, onda čitajte naše savete da sve ovo ispravite:

Nikada nemojte isprobavati podlogu na obrazu. Zato što je obraz izložen suncu, tu je koža tamnija i nećete dobiti realnu sliku. Zato nanesite štraftu podloge na pregib vrata i vilice, ona nijansa koja nestane u prevoju- ta je prava za vas.

Nemojte preskakati pripremu kože pre nanošenja šminke. Nežni hidratantni čistač je obavezan pre nanošenja, takođe radite piling bar dva puta nedeljno i stavljajte kremu pre nanošenja podloge.

Izbegnite nanošenje previše podloge i pudera tako što ćete ih nanositi na kraju, tek kada završite usne, oči i obrve. Takođe, nanosite korektor posle podloge, jer ćete u suprotnom samo da ga razmažete. Korektor stavite posle podloge i trebaće vam mnogo manje proizvoda a i imaće više efekta.

Ako želite duge i voluminozne trepavice, tajna je da počnete nanošenje od unutrašnjeg ugla oka i koristite cik-cak pokrete da proizvod dopre do svake trepavice za maksimalni efekat.

Previše rumenila je ostalo u osamdesetim, sada je cilj da obrazi izgledaju što prirodnije a to ćete postići tako što nanosite boju na centar obraza u to velikom pufnastom četkom, dok je ne ublendujete da se ne vide ivice.

Obrve su doživele renesansu i veoma je važno da ih negujete i održavate ih urednim ali i da ih definišete. Nikako nemojte da ih previše stanjujete- to čini da izgledate starije, pustite da prirodni oblik preovladava uz malo definicije uz pomoć pincete i pojačajte formu olovkom za obrve, nanoseći je isprekidanim potezima u smeru rasta dlake. Ne zaboravite da na kraju iščetkate specijalnom četkicom za što prirodniji izgled.

Ako želite da izgledate sveže, nemojte birati previše tamni ruž jer će usne izgledati manje i ne tako pune. Za punoću stavite pink ili crvenu nijansu i sjaj preko.

Popravite razmazanu ivicu ajlajnera tako što ćete štapić za uši umočiti u sredstvo za skidanje šminke i proći uz ivicu linije.

I za kraj, ako imate masniju kožu nemojte koristiti proizvode sa shimmerom. Mat bronzeri i rumenila neće učiniti da vaše lice sija. A tajna je i u odabiru korektora za nijansu svetlijeg od vašeg tena, koji možete koristiti umesto hajlajtera i postićićete isti efekat!

Preporučujemo

foto

02. 10. 17

Kako pravilno konturisati lice

Mali trikovi koji nas čine lepšim

foto

04. 10. 17

Nove nijanse mat karmina

Za ljubitelje proizvoda Kylie Jenner imamo lepe vesti

foto

11. 09. 17

Preparati koje nikako ne smemo da delimo

Malo pažnje znači mnogo za naše zdravlje

Search