Štampaj Štampaj

Pošalji prijatelju

02. 10. 2017

Kako pravilno konturisati lice

Mali trikovi koji nas čine lepšim

Za savršenu šminku, nekada je bilo dovoljno da stavite podlogu, tečni puder i sve to samo fiksirate puderom u prahu. Danas su se stvari promenile.

Konturisanje (senčenje) lica sve je češće i popularnije u šminkanju. Na ovaj način možete da prikrijete brojne mane na licu, a istaknete prednosti, možete da definišete nos, suzite lice i bradu. Konturisanje lica može biti jače i izražajnije – za neku posebnu priliku ili blaže – za svaki dan.

Konturisanje zavisi od samog oblika lica, ali ono što je univerzalno je prajmer, tj. baza koja može biti vaša dnevna krema koja se nanosi na čisto lice. Za one koji imaju suvo lice, neophodno je da krema bude hidratantna dok za one sa masnim licem ili T-zonom preporučuje se krema ili baza za matiranje.

Nakon baze, u tankom sloju na lice i vrat se nanosi puder, po mogućstvu u istoj nijansi lica. Prilikom kupovine pudera, potrebno je da znate da se nijansa  isprobava na dekolteu koji je najpribližniji boji lica, nikako na ruci.

Ono što sledi nakon nanošenja baze i pudera je konturisanje. Konturisanje se sastoji iz dve faze, izbeljivanje i zatamnjivanje. Za senčenje lica koriste se tečni ili korektori u stiku. Korektori u stiku garantuju intenzivnije nanošenje, dok tečni imaju univerzalnu primenu. Svetliji korektor nanosi se na predeo čela između obrva, sredinu nosa i iznad usana. Tamniji korektor nanosi se na obe strane lica, na ivicama, u obliku broja tri. Počinjete uz koren kose, idete ka slepoočnicama, a onda krećete u pravcu vrha nosa, ispod jagodične kosti.

Prilikom konturisanja izuzetno je bitno da budete precizni i pažljivi kako ne biste dobili “prljavi” izgled lica. Pored podočnjaka, korektorom  izbeljujemo deo čela iznad nosa, centralni deo nosa i predeo iznad usana i bradu. Na taj način licu dajemo svežinu. Bronzerom senčimo lice u zavisnosti od oblika lica. Bitno je da bronzer bude mat i par nijansi tamniji od kože.
Na samom kraju stavljamo rumenilo, koje se nanosi od sredine zenice oka ka ušnoj resici. Rumenilo se nanosi odmah nakon senčenja lica i time se završava konturisanje.

Preporučujemo

foto

02. 10. 17

Kako pravilno konturisati lice

Mali trikovi koji nas čine lepšim

foto

04. 10. 17

Nove nijanse mat karmina

Za ljubitelje proizvoda Kylie Jenner imamo lepe vesti

foto

11. 09. 17

Preparati koje nikako ne smemo da delimo

Malo pažnje znači mnogo za naše zdravlje

 Nove nijanse mat karmina

Nove nijanse mat karmina

Za ljubitelje proizvoda Kylie Jenner imamo lepe vesti ...

Novo lice L’Oreal Paris...

Novo lice L’Oreal Paris...

Mlada i uspešna glumica Ella Fenning ...

Kendall Jenner otkriva...

Kendall Jenner otkriva...

Kako za dva minuta postići savršen dnevni make up ...

Search